Tervetuloa Luomuvalvontapäivään 17.3.! Mukana ovat mm. ylitarkastaja Beata Meinander Eviran raja- ja luomuvalvontayksiköstä Evirasta, luomuvalvonnan ja elintarvikelainsäädännön asiantuntija Jaana Elo Koko Palveluista sekä paikallisia luomuvalvonnan ja -neuvonnan asiantuntijoita.
Luomuvalvonta ei ole rakettitiedettä vaikka vaatiikin tietoa ja panostusta valvontaan kuuluvilta ja sitä toteuttavilta viranomaisilta. Onnistuessaan luomuvalvontaan kuuluminen on kuin laadukas käyntikortti: se viestii ja vakuuttaa tuotannon ja tuotteen korkeasta laadusta ja eettisyydestä. Miksi luomutuotantoa valvotaan? Lisääkö valvonta elintarvikeketjun turvallisuutta ja luotettavuutta? Päivässä käydään läpi luomuvalvonnan perusteet ja toteuttaminen: kenen tulee kuulua luomuvalvontaan, miten luomuvalvontaan liitytään ja miten valvonta tapahtuu sekä miten valvonnan eri osapuolet kokevat valvonnan. Päivän puheenvuoroista hyötyvät niin kasvin- ja eläintuotantotilat kuin jatkojalostajat, ravintolat ja kaupatkin. Luomuvalvontapäivä on osallistujille maksuton.
Luomuvalvontapäivän järjestää Luonnonvarakeskuksen ja Helsingin yliopiston yhteinen asiantuntijaverkosto Luomuinstituutti, Luomuinstituutin jalkauttaminen -hanke.
Ilmoittaudu mukaan: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/67835/lomake.html tai Juha-Antti Kotimäelle, juha-antti.kotimaki@proagria.fi, p. 050 3011 752.
Aika: Torstai 17.3. klo 10 – 15.30
Paikka: Mikkelin yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 5, auditorio, 50100, Mikkeli
Klo
10.00 Avaus
Pirjo Siiskonen, Luomuinstituutti
10.05 Luomuvalvonnan perusteet ja periaatteet
Beata Meinander, Evira
11.00 Luomuviljasta leiväksi, valvonnasta myyntiargumentti?
Jaana Elo, Koko Palvelut
12.00 Omakustanteinen lounas
Ruokailumahdollisuus Mikkelin yliopistokeskuksen Kampus-ravintolassa
13.00 Luomuvalvonnan järjestäminen maakunnallisesti – luomuvalvonnan painopisteet 2016
Marja Pulkkinen, Etelä-Savon Ely-keskus
13.30 Miten luomutarkastus meni? Tuottajan tuntemuksia
Heli Ahonen, Juvan Muumaa
14.00 Talo tarjoaa kahvit
14.15 Työkaluja luomueläintuotannon valvontakäyntiin
Brita Suokas, Ruralia-instituutti
14.40 Miten kasvitila valmistautuu luomuvalvontakäyntiin?
Juha-Antti Kotimäki, ProAgria Etelä-Savo
14.55 Metsien sertifiointi luomukeruualueiksi Etelä-Savossa
Birgitta Partanen, Ruralia Instituutti
15.15 Palaute ja yhteenvetokeskustelu
15.30 Päivän päätös
Luomuvalvontapäivä verkossa: www.luomu.fi/tapahtuma/luomuvalvontapaiva
Luomuvalvontapäivän järjestää Luomuinstituutin jalkauttaminen -hanke.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset 11.3.2016 mennessä:
sähköisellä ilmoittautumislomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/67835/lomake.html tai Juha-Antti Kotimäelle, juha-antti.kotimaki@proagria.fi, p. 050 3011 752.