Blogi

Kyläavustajien kuulumisia voi lukea ja ennen kaikkea katsella täällä  – kyläavustajat bloggaavat, rokkaavat ja ilostuttavat päiväänne tarinoillaan ja videoillaan.

Terveydenhoitajaopiskelijoiden järjestöharjoittelu Syksy 2016 (lisätty 28.11.2016)

(RAY) ”Nuorten kyvyt käyttöön” – hankeen työntekijä Sanderin blogi (lisätty 19.10.2016)

Kuvakooste Kopinsalmelta 2015 (lisätty 17.9.2015)

HelpDesk Jessen kuvakooste kyläavustajien töistä (lisätty 31.8.2015)

HelpDesk Jessen kuvia Taipalsaarelta (lisätty 18.8.2015)

HelpDeskit Jesse ja Marja yhteistyössä (lisätty 28.7.2015):

Jesse helpparista toimi ahkerana maisemakuvaajana meidän muiden lomaillessa, ja noista upeista kuvista toinen helppari eli allekirjoittanut Marja väsäsi yllä nähdyn  ja kuullun(kin) videon. Videon hulppeat maisemakuvat todistavat, että kyllä kesään 2015 mahtui myös niitä kauniita, sateettomiakin päiviä.

-Jesse & Marja

Janne – pelin avaaja Salosaaresta (lisätty 18.3. 2015):

Minulle annettiin tehtäväksi kirjoitella kyläavustajan työstäni pienimuotoisia kirjoituksia, joten yritetäänpä tässä valaista hieman asiaa.

Olen tehnyt viimeisen 9:n kuukauden aikana niin paljon erilaisia hommia, etten oikein tiedä mistä aloittaisin. Näin talvella ulkohommat ovat olleet käytännössä lumen tulosta riippuvaisia, eli lumen luontia ihmisten pihoilta, risteysalueilta jne.

Pienimuotoista pusikon raivaamista tuli myös sydäntalvella harrastettua, ihan oksasaksilla ja lihasvoimin. Meillä Salosaaressa riittää hommaa suositulla luontopolullamme, jota ihmiset ovat käyttäneet omaksi yllätyksekseni myös talvella. Olen tästä syystä yrittänyt pitää sen, ainakin osittain käveltävässä kunnossa läpi talven.

Viimeimmäksi asiakashommina on tullu autettua mm. keittiön kodinkoneiden vaihdon kanssa, olen kasannut asiakkaiden ostamia uusia kalusteita ja ATK-tukea olen antanut erinäisissä pulmissa moneen otteeseen. Tietokoneet ovat monimutkaisia vekottimia, ja vaativat välillä huoltoa, vähän kuin autotkin.

Olenpa talven mittaan tehnyt asiakkaille myös ajan hengessä Facebook tilejä, ja opastanut alkuun Facebookin käytössä. Sosiaalinen median käyttö ei varsinkaan vasta-alkajalle ole helppoa, mutta sen käytön osaamisesta on ihmisille iloa ja hyötyä.

Nyt lumet sulavatkin jo hyvää vauhtia, joten eiköhän ensi kuussa pääse jo keväisiin hommiin. Viimeisimpänä kyläyhdistyksen työnä olenkin rakennellut toistakymmentä linnunpönttöä, sijoitettavaksi pääasiassa luontopolun varteen. Seuraavaksi olisi vuorossa niiden asennusta puihin.

Tällaista siis Ruokolahden Salosaaressa.

 -Janne

Blogi

 

Blogia päivitetään sitä mukaa kuin juttua syntyy…