Maaseudun kehittämisyhdistys

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry on yhdistys, joka tarjoaa Imatran seutukunnan kehittämisestä kiinnostuneille ihmisille konkreettisen mahdollisuuden vaikuttaa alueen kehityksen suuntaan.

Kärki-LEADER on nk. paikallinen toimintaryhmä, jolta voi hakea Leader-avustusta yleishyödyllisiin hankkeisiin. Esim. rakentamiseen ja muihin investointeihin voi saada avustusta jopa 50% ja kehittämishankkeisiin 80% hankkeen kokonaiskustannuksista. Ja mikä parasta – yksityisestä rahoituksesta suurin osa voi olla talkootyötä! Hankkeet ovat tyypillisesti pienimuotoisia ja paikallisia, mutta ne voivat olla myös alueiden välisiä tai kansainvälisiä.

Yleishyödyllisten hankkeiden lisäksi yhdistys rahoittaa myös yrityshankkeita.

Leader-avustuksen suuntaamista ohjaa yhdistyksen kehittämisstrategia ”Virtauksia ja Valintoja 2014-2020”, jonka päämääränä on vahvistaa paikallistaloutta ja parantaa elämän laatua maaseudulla. Työtä ja toimeentuloa – hyvinvointia ja viihtyvyyttä! Hankehaku on jatkuva ja hankkeiden valintakriteerit löytyvät tästä.

Kärki-LEADERin toimialueeseen kuuluu Imatran maaseutualue sekä Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan kunnat. Leader-ryhmän 12-jäseninen hallitus koostuu tasapuolisesti asukkaiden, yhdistysten ja julkisen hallinnon edustajista.

Henkilöjäsenet pääsevät yhdistyksen jäseneksi 15 euron vuosijäsenmaksulla sekä yritykset ja yhteisöt 30 euron vuosijäsenmaksulla. Jäseniä on tällä hetkellä yli 270, joista lähes 50 on joko yhdistyksen hallituksen tai sektoriryhmien jäseniä.

Tule mukaan!

Hit Counter provided by Orange County SEO