Etusivu

Linturetki
oppaana Markku Paakkinen

la 23.9.2017 klo 9

Kokoontuminen Maisematornin parkkipaikalla.
Kahvitarjoilu tornilla.

Tervetuloa!
____________________________________________________

Suomenniemeläinen tai mökkiläinen, vastaa valokuitukyselyyn!

Valokuitua Suomenniemelle?
Parempia tietoliikenneyhteyksiä? Oletko kiinnostunut? Vastaa nyt kyselyyn!

Meneillään oleva tietoverkkoselvitys koskee Suomenniemen alueen vakituisten ja loma-asukkaiden sekä yritysten tarvetta ja halukkuutta liittyä valokuituverkkoon. Selvitykseen liittyvän kyselyn tulosten pohjalta tehdään päätökset siitä, ryhdytäänkö jatkotoimenpiteisiin tietoverkon rakentamiseksi vai ei, ja mikäli ryhdytään, niin onko kohdealue koko Suomenniemen alue vai osia siitä.

Valokuituun perustuva tietoverkko turvaisi digitaalisen kehityksen Suomenniemellä ja sen lähialueilla pitkälti tulevaisuuteen. Nopeat ja luotettavasti toimivat tietoliikenneyhteydet ovat yhä enemmän keskiössä sekä työssä että myös päivittäisissä palveluissa kuten pankkiasioinnissa ja terveyspalveluissa. Myös tv-lähetyksiä voidaan seurata häiriöttömästi ja ajasta riippumatta verkon kautta edellyttäen, että käytössä on nopeat valokuituun perustuvat yhteydet.

Vastaa pikimmiten!

Tässä linkki kyselyyn:
https://www.webropolsurveys.com/S/4A677E269BD5092D.par

Kyselyn hoitavat opiskelijat Eerika Korpela ja Juuso Viljakainen yhteistyössä Kauriansalmen kylät ry:n kanssaeerika.korpela@edu.xamk.fi
juuso.viljakainen@edu.xamk.fi

Ole nopea, valokuitukin olisi nopea jos se tänne saataisiin!

Kuiturakentajan käsikirja: kuiturakentajan-kasikirja

Joroisten Kerisalon Valokuituverkkohanke:
Kerisalon valokuituhanke

 

 _________________________________________

 

Suomenniemi-viirit 2016-06-28 004

Suomi 100 vuotta

Hanki oma Suomenniemen viiri

juhlistamaan isänmaan juhlavuotta!
Ota yhteyttä Raimo Laitinen 040 5733170

 

 

 

 

__________________

Kauriansalmen Painalluksenmäellä seisoo Maisematorni ja laavu.   Painalluksen poluilla on luontoaiheisia opastetauluja. Sieltä löytyy myös täysimittainen Metsätaitorata. Henkiseen voimaantumiseen ohjaa Voimapolku.

Kartta liitteenä: Painalluksen polut

 

Suomenniemen tapahtumalistaus sivulla Tapahtumat 2016.

 ______________________________________________

 

KAURIANSALMEN KYLÄT KUTSUVAT SINUA
Kauriansalmen luonnonkaunis seutu on liikenteen pirteä solmukohta ja iloisten ihmisten kohtaamispaikka Suomenniemellä. Puhdasvetinen Kuolimo-järvi hallitsee seutua saarineen, niemineen ja lahtineen. Kuvankaunis Kuolimo tarjoaa tärkeän virkistyksen lähteen sekä reitin veneilijöille aina naapurikuntiin saakka.

käki

Kesällä 2008 valmistunut Kauriansalmen vierasvenelaituri palveluineen tarjoaa entistäkin paremmat mahdollisuudet nauttia vaikkapa kokopäiväretkistä Kuolimon aalloilla.
Tervetuloa!

Alueella asuu noin 200 suomenniemeläistä omakoti- ja rivitaloasunnoissaan ja kesäasutusta on sekä mantereella että saarissa. Kylätoiminta-alueen rivitalojen asunnoista on ollut kova kysyntä. Rivitaloasumisen mukavuus järvinäköalalla on omiaan vetämään uusia, tyytyväisiä asukkaita alueelle. Kirkonkyläntien varteen on rakenteilla uusi asuntoalue, kunnallistekniikka valmistui alueelle kesän 2012 aikana.

”Kauriansalmen kylät” ei tarkoita vain Kauriansalmea, Tapiosaaren seutua, vaan käsittää myös seuraavat kyläalueet: Hujalan kylä, Punkankylä, Halisen kylä sekä Väkkärä-Leppäniemi–alue Ristiinan rajan tuntumassa.

Kylien komeimpia nähtävyyksiä ovat luontokohteet Kurkvuori, joka on Suomenniemen korkein ”vuori”, sekä Louhtovuoren kalliomaalaukset Kurkisalmessa.

Uusimpana käyntikohteena Kauriansalmella on vuonna 2010 pystytetty Maisematorni, laavu ja tulistelupaikka Painalluksenmäellä. Tie sinne lähtee Kirkonkyläntieltä Hietakankaantien liittymän läheltä. Kun nouset tietä pienen matkaa löydät parkkipaikan, matkaa ylös tornille on noin 600 m. Kesäaikana ylös pääsee autollakin. Veneillä saapuvia varten on Kuolimon rannassa rantautumispaikka ja laituri, josta voi jalkaisin nousta tornille.
Tornille pääsee myös viitoitettuja  polkua pitkin Punkan-kylän suunnasta sekä Hietakankaantieltä. Reittien varrella on myös luontoaiheisia opastauluja, kannattaa käydä!


Liikenteen solmukohdassa Kauriansalmesta on Suomenniemen kuntakeskukseen 5 km. Ristiinaan matkaa on 20 km, Savitaipaleelle 30 km ja Mäntyharjuun 35 km. Lähin kaupunkikeskus Mikkeli on puolen tunnin ajomatkan päässä – Mikkeliin on matkaa 40 km, Kouvolaan 85 km ja Lappeenrantaan 75 km.

Vesitse Kauriansalmesta pääsee Suomenniemen kirkonkylän kautta Savitaipaleen kirkonkylään, Partakoskelle, Kärnäkoskelle sekä Orraintaipaleeseen.

Kommentointi on suljettu.