Kulttuuri ja kehitysyhteistyö -työpajakoulutus

 Kaakon taide ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutin Kulttuurikutinaa-hanke järjestävät taiteen ja luovan alan ammattilaisille  työpajakoulutuksen, jossa pohditaan yhdessä kulttuurin ulottuvuuksia kriisinhallintatyössä sekä yhteistyötä Human Security Finland -verkoston kanssa  ti 25.3.2014 klo 12 -16 Ravintola Notkeassa Norpassa (Satamatie23) Lappeenrannanssa.  Työpajan vetäjänä toimii Jyri Wuorisalo Human Security Finland -verkostosta.

Ilmoittautuminen 14.3.2014 mennessä: Heini Kähkönen, puh. 040-684 3963 tai email: heini.kahkonen@lut.fi.  Maksuttomaan tilaisuuteen mahtuu mukaan  15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Lisätietoa Heini Kähköseltä tai Anna Vilkuna, Kaakon taide, anna@kaakontaide.fi, puh. 045- 14477755

 Taide ja kulttuuri voivat olla tulevaisuudessa tärkeitä elementtejä uusien yhteistyömuotojen toteuttamisessa ja kestävän kehityksen rakentamisessa kriisinhallinta- ja kehitysyhteistyöalueilla.

Suomi on perinteisesti osallistunut kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden rakentamiseen kriisinhallinnan ja kehitysyhteistyön kautta. Globalisaation kutistama maailma, tietoverkkojen levittäytyminen kaikkialle ja matkapuhelinten arkipäiväistyminen köyhimmilläkin alueilla on muuttanut ihmisten välistä kommunikaatiota ja yhteistoimintaa, jollaiseen ei ole ennen ollut mahdollisuutta.

Human Security Finland on verkosto, joka luo uusia kumppanuuksia suomalaisten ja kehitysmaiden ihmisten välillä. Tavoitteena on erityisesti pitkäaikaisten kumppanuuksien rakentaminen. Verkosto toimii aktiivisesti mm. eteläisen Afrikan alueella. Esimerkiksi Sambiassa on käynnissä Team Finlandin kanssa alueellisia kehityshankkeita, jotka mahdollistavat uusien kumppanien mukaantulon.