Maaseudun avoimet ovet -seminaari 6.6.2014

Lappeenrannan Kasinolla 6.6.2014 klo 9-15.

Länsi-Saimaan kehittämisyhdistys ry järjestää kansainvälisen seminaarin Rural open days – Maaseudun avoimet ovet Lappeenrannassa 6.6.2014.

Seminaarin aiheena on, miten saada ihmiset mukaan oman alueensa kehittämiseen ja markkinointiin. Miten asukkaat voivat markkinoida kyliä ja miten paikallisuuden parhaat puolet saadaan esiin.

Aiheeseen johdattaa FT, dos. Topiantti Äikkään alustus alueidentiteetistä ja alueimagosta.Paikallisista tapahtumista ja osallistuvasta maaseutumarkkinoinnista kertovat Luumäen kunnanjohtaja Anne Ukkonen ja Savitaipaleen kulttuurisihteeri Helena Hjerppe.

Tutustu ohjelmaan.

Iltapäivällä hollantilainen Elles Bulder kertoo useaan Keski-Euroopan maahan levinneestä Day of the Region –tapahtumista. Avoimet ovet –päivän aikana  asukkaat tutustuvat lähiympäristön tuotteisiin ja palveluihin sekä paikallisiin yrittäjiin ja järjestöihin. Samalla yrittäjät ja järjestöt verkostoituvat ja oppivat toisiltaan. Esimerkiksi Saksassa tapahtumaa järjestetään 1200 paikkakunnalla ja siihen osallistuu yli miljoona ihmistä.

Iltapäivän päätteeksi ajatuskahviloissa etsitään parhaita käytäntöjä maaseudun markkinointiin.

Seminaarin työkieli on englanti, tulkkaus suomeksi.

        Sitova ilmoittautuminen 22.5.2014 mennessä maksamalla osallistumismaksu 25 euroa (sis. lounas ja kahvi)Länsi-Saimaan kehittämisyhdistyksen tilille FI78 5415 0020 0213353.

Tiedustelut tiina.sirppiniemi@lansi-saimaa.eu tai p. 045-135 2804 / Tiina Sirppiniemi.

Tapahtuma jatkuu lauantaina Kylien avoimien ovien päivällä. Kyliin, niiden tapahtumiin ja yrityksiin pääsee tutustumaan mm. Rutolassa, Siparissa sekä Hämäläisen tilalla.