Etelä-Karjalaan perustetaan yhdistysten verkosto

Maakunnan yhdistykset lisäävät yhteistyötään

Etelä-Karjalaan ollaan perustamassa yhdistysten yhteistyöyhdistystä. Se mahdollistaa yhdistysten monipuolisen osaamisen ja tietotaidon paremman hyödyntämisen ja lisää yhdistyskentän vaikuttamismahdollisuuksia maakunnallisella tasolla.

Tulevaan yhdistykseen voivat liittyä kaikki Etelä-Karjalassa toimivat yhdistykset, harraste- ja urheiluseuroista potilas- ja kansanterveysjärjestöihin. Tavoitteena on, että yhteistyö antaa kaikille mukana oleville yhdistyksille lisäarvoa omaan toimintaansa ja sen kehittämiseen. Yhdessä olemme vahvempia!

Järjestöjen yhteistä verkostoa tarvitaan, koska:

◾ yhdistykset saavat yhdessä äänensä paremmin kuuluviin maakunnallisissa asioissa
◾perustettava yhdistys ajaa yhdistysten yhteistä etua ja voi toimia esim. Eksoten ja kuntien keskustelukumppanina pirstaleisen järjestökentän sijaan.
◾yhteistyö eri yhdistysten välillä vahvistuu ja osaamista voidaan jakaa puolin ja toisin
◾sponsoreiden ja rahoituksen hankinta helpottuu
◾tarvitaan tahoa, joka järjestää koulutuksia, kursseja ja tukee alueen yhdistysten toimintaa esim. rahoituksen haussa

Tervetuloa Imatran Monikulttuurisen Toimintakeskus Kipinän järjestökahveille maanantaina 27.10.2014 klo 17 keskustelemaan Etelä-Karjalan yhdistysverkoston perustamisesta ja verkostoitumaan. Imatran Monikulttuurinen Toimintakeskus Kipinä sijaitsee Tainiokosken Työväentalon yhteydessä osoitteeseen Asemäentie 6B.

Ilmoittautumiset kahvitarjoilua varten imatrankipina(a)gmail.com tai tekstiviestillä 045 1971 431.

Etelä-Karjalan yhdistysverkoston valmistelu käynnistyi marraskuussa 2013 Yksin vai Yhessä – järjestötilaisuudessa, jolloin todettiin, että Etelä-Karjalaan tarvitaan kaikkia yhdistyksiä palveleva yhteistyöverkosto kehittämään ja tukemaan alueen järjestötoimintaa. Suunnittelua jatkettiin 50 järjestön voimin 29.3.2014 Järjestöpäivässä. Suunnittelussa on ollut mukana yhdistyksiä eri aloilta ja myös useita maakunnallisia järjestöjä. Perustettavan yhdistyksen sääntöluonnokseen voi tutustua täällä.

Etelä-Karjalan yhdistysverkoston ideoinnissa on ollut mukana mm. seuraavat tahot: Eläkeliiton Lappeenrannan yhdistys ry, Etelä-Karjalan Hengitysyhdistys ry, Etelä-Karjalan Kylät ry, Etelä-Karjalan Näkövammaiset ry, Etelä-Karjalan Perhetyön Kehittämisyhdistys ry, Etelä-Karjalan työ- ja asukastupayhdistys ry, Etelä-Saimaan Afasia- ja aivohalvausyhdistys ry, Etelä-Saimaan Invalidit ry, Invalidiliitto, Joutsenon Mielenterveys Jomi ry, Kaakkois-Suomen Sydänpiiri ry, Lappeenrannan Kansalliset Seniorit ry, Lappeenrannan klubitalo ry – Heikintalo, Lappeenrannan Mielenterveysseura ry, Lappeenrannan Seudun Mielenterveysyhdistys ry, Lappeenrannan Suomi-Espanjaseura ry, LPR Sydänyhdistys ry, Lauritsalan Eläkeläiset ry, Lauritsala-seura ry, Momentti, Multicultural Club ry, Saimaan Kameraseura ry, Saimaan Syöpäyhdistys ry, Eksote ja Socomin MontEri-hanke.

Lisätietoja:

Osmo Juvonen, LPR Sydänyhdistys ry, puh. 045-2746274, osmo.k.juvonen(a)gmail.com
Heini Maijanen, Socomin MontEri-hanke, p. 050 434 2443, heini.maijanen(a)socom.fi