Salpalinja ja historian tuotteistamisen seminaari 13.11.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutin Kutkasta kulttuurikutinaa-hanke ja Lappeenrannan kaupungin maaseututoimen Salpapolku – vapaa-ajan ja yritystoiminnan reitti-hanke järjestävät yhteistyössä Salpalinjan historiaa ja paikallishistorian tuotteistamista käsittelevän seminaarin Lemillä 13.11.2014 klo 17.30-20.30, paikkana Tapiola (Tapiolankatu 5).                                    

Illan puhujat ovat ye-evl, ST Janne Mäkitalo, Mika Tonder (Toimelias Oy) ja Asta Kainulainen (Salpalinja-museo). Lemin kotiseutuyhdistys tarjoaa tilaisuuden väliaikakahvit.

Tilaisuuden aikataulu:

17.00 Tapahtuman ovet aukeavat

17.30 Janne Mäkitalo pohtii mitä kaikkea Salpalinjalla voisikaan tehdä? Jotain mitä siellä ei ehkä aikaisemmin ole tehty. Keitä Salpalinjalle voisi yrittää houkutella, ihmisiä joita siellä ei aiemmin ole nähty? Onko linnoitteisiin tutustuminen ja niillä samoilu ainoa tapa päästä 70 vuotta taaksepäin?

18.30 Mika Tonder kertoo puheenvuorossaan aiheen asiantuntijana yleisesti historian tuotteistamisesta.

19.00 Väliaikakahvit

 19.45 Asta Kainulainen puhe ”Sotahistorian salaisuudet nykytekniikan keinoin” kertoo Miehikkälän Salpalinja-museossa toteutetusta mobiiliopastuksesta. Kaakko 135° -matkailubrändin alla toteutettu mobiiliopastus tarjoaa uuden tavan tutustua Salpalinjan historiaan ääniopastettujen reittien ja monipuolisen lisämateriaalin kautta. Lisäksi sovellus tuo lähelle alueen luontoa, joka on tärkeä osa ulkomuseoalueen elämystä.

 20.15 Salpalinja-oppaiden todistusten jako

20.30 Tilaisuus päättyy

 Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, Tervetuloa!

Lisätietoja: Anne Tahvanainen, anne.p.tahvanainen@lut.fi, puh. 050 322 6907.