Vuoden eteläkarjalainen kylä

Vuoden 2015 eteläkarjalaisen kylän, kylätoiminnan tiennäyttäjän ja maaseututoimijan haku on avattu ja päättyy 13.3.2015. Hakulomakkeen saat tästä. Haussa etsitään ja palkitaan kyliä ja kylätoimijoita, jotka omalla sinnikkäällä ja ansioituneella toiminnallaan ovat vieneet eteenpäin maakuntamme maaseudun elinvoimaisuutta.

Vuoden kylä hakukriteerit:
Vuoden Kylän valinnassa painotetaan kylän toiminnan suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä, uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista. Erityisesti otetaan huomioon kylän kehittäminen laaja-alaisesti, miten on järjestetty kunnan ja kylän välinen suhde, lähipalvelujen tuotteistaminen ja uudelleen järjestäminen, avoin tiedottaminen, yhteistyön sujuminen sekä elinkeinojen edistäminen.

Vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjän hakukriteerit:
Kylätoiminnan tiennäyttäjäksi etsitään kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä, jotka ovat pitkä-aikaisella panoksellaan kehittäneet valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Vuoden maaseututoimijan hakukriteerit:
Vuoden Maaseututoimijaksi etsitään henkilöä, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon, ainoastaan valintaehtojen täyttymiseen. Valinnassa ei painoteta senioriteettia tai pitkää toimintaa.

Palkittavat valitaan maaliskuun lopulla ja valittu kylä sekä henkilötoimijat osallistuvat valtakunnalliseen kisaan, jonka voittajat julkistetaan paikallistoimijoiden juhlaseminaarissa Lokaalissa 5.- 6.9.2015 Raahessa Pohjois-Pohjanmaalla.

Kaikki kylät ja kylätoimijat joukolla mukaan kisaan – luvassa mainetta ja kunniaa ja vähän kättä pitempääkin!