Avoimet ovet Leader-toimistossa

Leader Länsi-Saimaa ry:llä vietetään avoimien ovien päivää ma 1.6 klo 12-15:30 Taipalsaaren kunnantalon alakerrassa kokoushuone Messissä. 

Avoimien ovien päivässä on mahdollisuus tutustua maaseudun yritys- ja hanketukiin, joita voi hakea tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähköisesti Maaseutuviraston Hyrrä-palvelussa. Tietoa on tarjolla myös jo päättyneistä maaseudun kehittämisprojekteista, joita esimerkiksi yhdistykset ympäri maakuntaa ovat toteuttaneet. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tällä hetkellä maaseudun kehittämiseen tarkoitettuja tukia voi jo hakea osaan yleishyödyllisistä investointi- ja kehittämishankkeista sekä tiedonvälityshankkeisiin. Myös maaseudun yritystukien haku on jo alkanut. Hanketta suunnittelevien kannattaa olla yhteydessä Leader-toimistoon ennen hakemista. Koulutushankkeiden sekä elinkeinollisten kehittämishankkeiden haku aukeaa kesäkuussa, samoin vesihuolto- ja kyläverkkoinvestointien haku. Päätöksiä ensimmäisiin tukihakemuksiin on odotettavissa ensi syksystä alkaen.

Leader Länsi-Saimaa ry on Lappeenrannan seudulla toimiva kehittämisyhdistys. Yhdistykseltä voi hakea Leader-tukea Lemillä, Luumäellä, Savitaipaleella ja Taipalsaarella sekä Lappeenrannan maaseutualueilla toteutettaviin erilaisiin maaseudun paikallisiin kehittämishankkeisiin sekä maaseudun pienyritysten kehittämiseen.

Lisätiedot:
Leader Länsi-Saimaa ry, toiminnanjohtaja Sirpa Onttinen, puh 040 734 3053, hankesihteeri Tiina Sirppiniemi, puh 045 135 2804, toimisto@lansi-saimaa.eu, Kellomäentie 1, 54920 Taipalsaari, www.lansi-saimaa.eu