Haaste kansalaisjärjestöille

Maaseudun Sivistysliitto (MSL) haastaa kansalaisjärjestöt ja niiden työntekijät päiväksi vapaaehtoistyöhön vastaanottokeskuksiin. MSL kannustaa omia työntekijöitään päivän tai kahden työskentelyyn vastaanottokeskuksissa ja sopii järjestelystä niin joustavasti, että se on työntekijöille mahdollista.  

Sivistysjärjestönä näemme, että kohtaamalla ja vuorovaikutuksella saamme omakohtaista kokemusta ja tietoa pakolaiskriisin arjesta. Se auttaa meitä suhtautumaan pakolaisiin kanssamme tasavertaisina ihmisinä.

Emme saa antaa pelolle ja ennakkoluuloille sijaa puolin emmekä toisin. Maahamme jäävät pakolaiset ovat tulevaisuudessa yhteiskuntamme jäseniä. Kansalaisyhteiskunta perustuu erilaisuuksien rinnakkaiseloon ja yhdessä tekemiseen. Kansalaisjärjestöt antavat oivan foorumin tulla mukaan toimimaan ja vaikuttamaan yhteiskunnassamme.

Haastamme kaikki muutkin kansalaisjärjestöt ja niiden työntekijät tutustumaan henkilökohtaisesti pakolaisiin.

Tietoa ja ohjeita vapaaehtoistyön käytännöistä saa Suomen Punaisen Ristin nettisivuilta www.spr.fi ja SPR:n piiritoimistoista.

Helsingissä 7.10.2015
Paula Yliselä
Maaseudun Sivistysliiton toiminnanjohtaja

Haaste on luettavissa Maaseudun Sivistysliiton nettisivulla.

Tutustu MSL:n hanketoiminnan julkaisuihin.

Koti maalla – käsikirja maahanmuutosta (Maahenki 2010) ladattavissa tästä.
Me maalla – menetelmäopas yhteisötyöhön (Maahenki 2013) ladattavissa tästä.

LISÄTIETOJA ANTAA:

Toiminnanjohtaja Paula Yliselä
Puh. 040 719 1687
paula.ylisela@msl.fi