Sekaviljely ekologisen tehostamisen keinona

Sekaviljely ekologisen tehostamisen keinona on aiheena kevään 2016 ensimmäisellä Tutkittua tietoa luomusta -luennolla tiistaina 2.2. Luennon pitää vanhempi tutkija, FT Sari Himanen Luonnonvarakeskuksesta.

Tietoa viljelykasvilajien ominaisuuksista ja ekologisista vuorovaikutuksista voidaan hyödyntää viljelyn suunnittelussa kestävämmäksi ja vähentämään kemikaalien ja mineraalilannoitteiden tarvetta maataloudessa. Kasvintuotannon ekologinen tehostaminen huomioi satotavoitteiden ohella kasvutekijöiden tehokkaan hyödyntämisen paikallisesti ja ajallisesti, pitkäaikaisen tuottavuuden ja ennakoivan riskinhallinnan. Sekaviljely on yksi ekologisen tehostamisen keino, jolla voidaan lisätä tuottavuutta ja satovarmuutta sekä monipuolistaa pellon eliöyhteisöä ja ekologisia toimintoja. Luento esittelee sekaviljelyn suunnittelua, ekologiaa ja toteutusmuotoja sekä pohtii menetelmän hyötyjä ja rajoitteita.

 Paikka: Verkko-osallistuminen TAI Mikkelin yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 7 (Cultiva-rakennus, neuvotteluhuone 1003)

Aika: ti 2.2. klo 9.00–10.00 luento ja keskustelua.

Verkko-osallistuminen: Luennolle voi osallistua myös Luomuinstituutin verkkokokoushuoneessa; valitse ”Enter as a Guest”. Katso ohjeet etäosallistumiseen. Luento tallennetaan ja luentoesitys sekä -tallenne ovat katsottavissa luennon jälkeen Luomuinstituutin verkkosivujen Materiaalipankissa.

Luennot ovat kaikille avoimia, eikä niille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Monitieteiset Tutkittua tietoa luomusta -luennot jatkuvat joka toinen tiistai. Seuraavalla luennolla ti 16.2. aiheena on ”Ihmisen ja eläimen hoitosuhde luomussa”.

Lisätietoa luennoista:
www.luomuinstituutti.fi
www.facebook.com/luomuinstituutti
http://luomuinstituutti.fi/materiaalipankki (Luentotallenteet ja luentoesitykset)

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!