Etelä-Karjalan Kylät ry saa RAY:n avustusta nuorten työllistämiseen

Raha-automaattiyhdistys myöntää tänä vuonna valtakunnallisesti 5,1 miljoonaa euroa nuorten palkkaamiseen. Avustusta saa muun muassa Etelä-Karjalan Kylät ry Taipalsaarelta.


RAY:n avustusten myötä vaikeasti työllistyville, työttömille ja vailla koulutusta oleville nuorille aukeaa järjestöissä ympäri maata 170 työpaikkaa. Päätös on saanut vahvistuksen Sosiaali- ja terveysministeriöltä.

Nuorten tuki on osa Raha-automaattiyhdistyksen Paikka Auki -avustusohjelmaa, jolla vahvistetaan työttömien nuorten osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Viime vuoteen verrattuna järjestöihin ohjattu tuki on kasvanut 1,3 miljoonaa euroa.

Lisäksi RAY:n avustusta saa tänä vuonna 22 eri puolella Suomea toimivaa nuorten työllistämiseen tähtäävää hanketta. Näiden avustusten yhteissumma on 3,5 miljoonaa euroa.

Vuosina 2014-2017 toimivan RAY:n avustusohjelman kautta on työllistynyt kahden ensimmäisen vuoden aikana 220 nuorta. Neljän vuoden tavoitteeksi on asetettu 500:n iältään 18-29 -vuotiaan nuoren aikuisen työllistäminen.