Kansalaiset kulttuuriperintösuunnittelussa

Kutsu työpajaan
Aika: Keskiviikkona 16. maaliskuuta 2016 kello 16–18.30
Paikka: Café Alvar,
 Alvar Aallon katu 7,  Jyväskylä

Europa Nostra Finland järjestää Jyväskylässä 16. maaliskuuta työpajan, jossa käsitellään kansalaisten osallistumismahdollisuuksia kulttuuriperintöä koskevissa päätöksentekoprosesseissa. Tilaisuudessa esitellään paikallisia osallistamishankkeita, keskustellaan niistä ja pohditaan, millä tavalla kansalaisten tietoa, osaamista ja luovuutta hyödynnettäisiin parhaiten suunnittelussa.

Työpaja pohjustaa kesäkuussa 2017 Turussa järjestettävää European Heritage Congressia, jonka yhteydessä on osallistumisaiheinen seminaari. Kerääntynyttä tietoa hyödynnetään lisäksi Anna-Maija Halmeen osallistumisaiheisessa väitöstutkimuksessa.

Tule kertomaan omista kokemuksistasi ja esittelemään oma osallistumisideasi! Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -seuran kanssa, ja se on kaikille avoin. Ilmoittautumiset 10. maaliskuuta mennessä osoitteeseen http://kotiseutuliitto.us5.list-manage2.com/track/click?u=a76c3fb996ae99bbc87d203e8&id=247a74c277&e=564f186b8a . Lisätietoa: info@europanostra.fi .

Ohjelma

16.00   Kahvitarjoilu

16.10   Tervetuloa, European Heritage Congress 2017 Turussa, puheenjohtaja Tapani Mustonen, Europa Nostra Finland

16.20   Tapaus Jyväskylän Kangas, kokemuksia kansalaisosallistumisesta, projektipäällikkö Tanja Oksa

16.35  Kansalaisosallistuminen maakuntamuseon toiminnassa, museonjohtaja Heli-Maija Voutilainen

Keskustelua

16.50   Miten kansalaiset tulisi ottaa mukaan kulttuuriperinnön suunnitteluun? Työpajatyöskentelyä

17.30 Ehdotukset kommentoitavaksi

18.00 Yhteenveto ja loppukeskustelu.

Tilaisuus päättyy kello 18.30

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Ks. www.rakennusperinto.fi/kulttuuriymparistopaivat