Luomuvalvontapäivä 17.3.2016 klo 10-15.30 Mikkelin yliopistokeskuksessa

Tervetuloa Luomuvalvontapäivään 17.3.! Mukana ovat mm. ylitarkastaja Beata Meinander Eviran raja- ja luomuvalvontayksiköstä Evirasta, luomuvalvonnan ja elintarvikelainsäädännön asiantuntija Jaana Elo Koko Palveluista sekä paikallisia luomuvalvonnan ja -neuvonnan asiantuntijoita.

Luomuvalvonta ei ole rakettitiedettä vaikka vaatiikin tietoa ja panostusta valvontaan kuuluvilta ja sitä toteuttavilta viranomaisilta. Onnistuessaan luomuvalvontaan kuuluminen on kuin laadukas käyntikortti: se viestii ja vakuuttaa tuotannon ja tuotteen korkeasta laadusta ja eettisyydestä. Miksi luomutuotantoa valvotaan? Lisääkö valvonta elintarvikeketjun turvallisuutta ja luotettavuutta? Päivässä käydään läpi luomuvalvonnan perusteet ja toteuttaminen: kenen tulee kuulua luomuvalvontaan, miten luomuvalvontaan liitytään ja miten valvonta tapahtuu sekä miten valvonnan eri osapuolet kokevat valvonnan. Päivän puheenvuoroista hyötyvät niin kasvin- ja eläintuotantotilat kuin jatkojalostajat, ravintolat ja kaupatkin. Luomuvalvontapäivä on osallistujille maksuton.

Luomuvalvontapäivän järjestää Luonnonvarakeskuksen ja Helsingin yliopiston yhteinen asiantuntijaverkosto Luomuinstituutti, Luomuinstituutin jalkauttaminen -hanke.

Ilmoittaudu mukaan: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/67835/lomake.html tai Juha-Antti Kotimäelle, juha-antti.kotimaki@proagria.fi, p. 050 3011 752.

Aika: Torstai 17.3. klo 10 – 15.30

Paikka: Mikkelin yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 5, auditorio, 50100, Mikkeli

Klo

10.00 Avaus

Pirjo Siiskonen, Luomuinstituutti

10.05 Luomuvalvonnan perusteet ja periaatteet

Beata Meinander, Evira

11.00 Luomuviljasta leiväksi, valvonnasta myyntiargumentti?

Jaana Elo, Koko Palvelut

12.00 Omakustanteinen lounas

Ruokailumahdollisuus Mikkelin yliopistokeskuksen Kampus-ravintolassa

13.00 Luomuvalvonnan järjestäminen maakunnallisesti – luomuvalvonnan painopisteet 2016

Marja Pulkkinen, Etelä-Savon Ely-keskus

13.30 Miten luomutarkastus meni? Tuottajan tuntemuksia

Heli Ahonen, Juvan Muumaa

14.00 Talo tarjoaa kahvit

14.15 Työkaluja luomueläintuotannon valvontakäyntiin

Brita Suokas, Ruralia-instituutti

14.40 Miten kasvitila valmistautuu luomuvalvontakäyntiin?

Juha-Antti Kotimäki, ProAgria Etelä-Savo

14.55 Metsien sertifiointi luomukeruualueiksi Etelä-Savossa

Birgitta Partanen, Ruralia Instituutti

15.15 Palaute ja yhteenvetokeskustelu

15.30 Päivän päätös

Luomuvalvontapäivä verkossa: www.luomu.fi/tapahtuma/luomuvalvontapaiva

Luomuvalvontapäivän järjestää Luomuinstituutin jalkauttaminen -hanke.

 Lisätietoja ja ilmoittautumiset 11.3.2016 mennessä:

sähköisellä ilmoittautumislomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/67835/lomake.html tai Juha-Antti Kotimäelle, juha-antti.kotimaki@proagria.fi, p. 050 3011 752.

Comments are closed.