Vapaa-ajan toiminta

 

VPK:n Hiihtokilpailut

 

 

Hytin alueella harrastusmahdollisuudet nojaavat pitkälti omaan aktiivisuuteen ja jokamiehenoikeuksiin. Kiekkokaukalolla voi käydä itselle sopivana aikana. Kylän useilla lammilla ja järvillä voi talvisin myös pilkkiä.

Kiekkokaukalon pohja on asfalttipäällysteinen. Kaukalon huollosta vastaavat kaukalon käyttäjät. Kenttätoimikunta luo puitteet kentän kunnosspidolle, mutta se ei yksin vastaa kentän auraamisesta ja jäädyttämisestä, vastoin yleistä kylällä vallitsevaa käsitystä. Ota siis rohkeasti sikli kauniiseen käteen kaukalon ollessa lumen peitossa, äläkä jää odottamaan kentän aurausta! Koulutusta kentänhoitokoneisiin antaa mielellään kenttätoimikunta.

Jalkapallokenttää voivat kyläläiset vapaasti hyödyntää palloiluun tai vaikka yleisurheiluun. Kesäisin kentällä pyörii jalkapallokerho.

Uimarannan viihtyisyydestä huolehtii kylätoimikunta. Ranta on avoin koko ajan. Kesäisin ei juurikaan alueella ole järjestettyjä harrastustilaisuuksia.

VPK:n talolla kokoontuu talviaikaan useita eri kerhoja.  Palokunnan puitteissa toimii monia osastoja, joista jotakin löytyy kaiken ikäisille. LPR:n nuoriso-toimi ja seurakuntayhtymä puolestaan järjestävät kerhoja iltapäivisin. Torstaisin 18.00-18.45 kokoontuu Etelä-Karjalan kansalaisopiston jumpparyhmä. VPK:n talon salia voi muutoinkin vuokrata mm. sählyyn, sulkapalloon jne.

Kylän harrastusmahdollisuuksia pyritään koko ajan lisäämään ja kehittämään mm. kylätoimikunnan taholta. Harrastustenjärjestäjät toimivat kykyjensä mukaan, päävastuu jokaisen omista harrasteista on kuitenkin kyläläisillä itsellään.