Menneitä tapahtumia

– Meillä oli harras joulurauhan julistus Kappelinmäellä kovasta pakkasesta huolimatta. Lauloimme ”Enkeli taivaan” ja Jorma Taipale luki meille raamatun tekstejä sekä joulurauhan julistuksen. Sen jälkeen lauloimme vielä Maa on niin kaunis. Sitten kipitimme kaikki kiireesti kotiin lämpimään nauttimaan rauhallisesta joulusta.

-Alue oli valaistu tulilla ja useilla kyläläisillä oli kynttilä lyhty.

-Vietimme muistorikkaan Pyhän Laurentiuksen päivän illan ja Lappeen Pyhän Laurin kirkon ja alttarin juhlan Kauskilan Kappelinmäellä keskiaikaisen kirkon paikalla. Mukana oli noin 120 asiasta kiinnostunutta. Ristin ja alttarin siunasi lääninrovasti Matti Wirilander. Juhlassa mukana Lappeen Taata Jorma Taipale ja Pyhä Lauretius Juha Kuorttinen. Messun piti Lappeen kirkkoherra Mika Lehtola, juhlapuheen pitäjäneuvos Kerttu Kalliosaari ja kaupungin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja Seppo Miettinen. Mukana oli myös kitaroineen ”dominikaanimunkit” Sami Kääriä ja Antti Taipale.

Ristin ja alttarin suunnittelu on Lappeen Kotiseutuyhdistyksen johtokunnan ja toteutus Kivitimo Oy ja kaiverrustyö Mauno Hongiston käsialaa. Kivi on Korkea-ahon punaista graniittia

 

Jorma Taipale ja Pyhä Laurentius Juha Kuorttinen