Asemanseutu

asemanseutu2 Rautjärven Asemanseutu lähikylineen on poikkeuksellisen toimiva kylä. Koulun, päiväkodin, kaupan, kirjaston, apteekin ja pankin lisäksi 800 asukkaan kylätoiminta-alueella on kirkko, seurakuntakoti ja vanhusten palvelutalo. Posti- ja veikkausasioiden ohella kylällä voi leikkauttaa tukkansa ja ostaa vaikkapa kukkia. Palveluiden perässä ei siis tarvitse lähteä kaupunkiin. Tarvittaessa Imatran kaupunki ja Simpeleen taajama ovat vain 15 minuutin ajomatkan päässä.

Liikuntahalli, urheilukenttä, jääkiekkokaukalo, valaistu latu/kuntopolku ja uimaranta tarjoavat hyvät harrastusmahdollisuudet. Kyläläiset ovat rakentaneet lasten ja nuorten tarpeisiin leikkikentän ja skeittiradan.

Rautjärven Asemanseutu on suhteellisen nuori kylä. Ensimmäiset Korjolan kylän talot ovat 1810-luvulta. Maaseutukylästä tuli liikepaikka 1930-luvun lopulla, jolloin asema ja rautatie Vuoksenniskalta Elisenvaaraan valmistuivat. Rautjärven Asemanseutu nimitys tuli käyttöön vuonna 1971, sitä ennen kylä oli nimeltään Korjola.

asemanseutuLuonnonkaunista kylää ympäröivät hyvät marjamaat ja sienimetsät. Tulilampi, Konnanlampi, Rautjärvi, Heräjärvi sekä Helisevänjoki ja Vaaherjoki tuovat asukkaille virkistystä ja iloa.

Uusille asukkaille Asemanseutu tarjoaa edullisia tontteja kauniilta paikoilta.

Rikkautena Asemanseudulla on 12 erilaista järjestöä ja yhdistystä, jotka tarjoavat vapaa-ajan harrastustoimintaa. Kylässä toimii mm. kyläyhdistys, martat, metsästysseura, urheiluseura, 4H-kerho, eläkeliitto, vpk, kotiseutuyhdistys, mopokerho ja srk:n piirejä.Yhdistykset järjestävät yhteistyönä kesälauantaisin kesätorin ja kahvilan sekä joulun alla joulumyyjäiset.

Kylämessuilla vuosittain 1000 kävijää
Suurin voimainponnistus ovat kylämessut, joissa kylän yrittäjät ja yhdistykset esittelevät toimintaansa ja tuotteitaan. 60-70 näytteille asettajan tarjontaan käy vuosittain tutustumassa noin tuhat kävijää. Kylämessuilla alueen yrittäjät ja yhdistysten toiminta saavat arvostusta. Messut eivät ole pelkästään myyjäistapahtuma, vaan alusta saakka messujen omaleimaisuus on ollut oheistarjonnassa. Esimerkiksi vuoden 2004 hittinä olivat polttomoottorin käynnistys, kotiseutuaiheinen näyttely ja Rautjärven vuoden 1960 maatalousnäyttelyn elokuva. Samana vuonna julkaistiin Ristikirkko ja Rautatie- kyläkirja.

Kyläsuunnitelman laatiminen ja valmistuminen saivat maaliskuussa 2004 paljon julkisuutta. Sen myötä kyläläiset osaavat arvostaa entistä enemmän oman kylän palveluja ja toimivuutta. Kyläsuunnitelman ”lapsena” valmistuivat leikkikenttä ja skeittirata. Myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Pitäjäntuvan kunnostus on käynnistynyt. Aktiivisen toimintansa johdosta Asemanseutu valittiin vuoden 2005 eteläkarjalaiseksi kyläksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *