Laikko

laikko3  Laikossa asuu iloisia, lupsakoita karjalaisia, joiden positiivinen asenne näkyy kylän mainoslausessa: ”Tarjolla ois Laikkoa, josta ei elämä kaikkoa. Hilpeä on mieli, murteena lupsakka Karjalan kieli. Kuulet sanat; mie ja sie, onko täällä onnen tie?”

Laikon 300 asukkaan talousalueeseen kuuluvat Kekäleniemi, Lahdenkylä, Latvajärvi, Metsäkylä, Nira, Pajarinkylä, Punasvaara ja Väärämäki. Laikko sijaitsee männikkökankaalla, kirkasvetisten lampien ja lähteen läheisyydessä. Pohjavesivarat ovat mittavat, sillä kylässä sijaitsee yksi Suomen suurimmista lähteistä.

Hyvät palvelut

laikko2Näkymä Pajarinkylästä Metsäkylään
Palvelutarjonnasta vastaavat kahvila-ravintola ja kynttilä-lahjatavarakauppa. Nähtävää tarjoaa myös yksityinen 2000 kahvikupin museo. Kylässä on lisäksi muutama karjatila, hieroja, parturi, autokorjaamo, siivouspalvelu, taksi, nuohous, rakennuspalvelu sekä atk-palvelu.

Pääosa kyläläisistä käy töissä alueen ulkopuolella. Kulkuyhteydet Simpeleelle (12 km) ja Imatralle (35km) ovat hyvät, sillä 6-tie on lähellä.

Luontoliikuntaa, biljardia, yhteistoimintaa

laikkoLaikon lentokentän muistokivi
Lähialueen metsät runsaine riistakantoineen ja kirkasvetiset lammet ja järvet tarjoavat hienot metsästys- ja kalastusmahdollisuudet. Kesäisin on mahdollista käydä uimassa, suunnistaa, pyöräillä, lenkkeillä, pelata lentopalloa ja pitää ampumataitoa yllä ampumaradalla. Talvella valaistu latu mahdollistaa hiihtämisen. Jääkentällä voi luistella ja Manulassa onnistuu lentopallo, pöytätennis ja biljardi. Metsästysseurat, martat ja kylätoimikunta järjestävät erilaista toimintaa.

Vuokra-asuntoja kylässä on yhden rivitalon verran, mutta hyviä omakotitontteja löytyy useammallekin. Laikon mainoslause jatkuukin: …”Tänne siis kurvaa, avaa kontti ja osta tontti. Teko tää ois jalo, rakenna talo!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *