Miettilä

miettila3  Miettilä oli Rautjärven pitäjän suurin kylä ja varsinainen keskus aina vuoteen 1973, jolloin kuntakeskus siirtyi Simpeleelle. Nykyään Miettilässä on vajaat 200 asukasta.

Simpeleen kuntakeskukseen Miettilästä on matkaa 20 km ja Imatralle 30 km. Rautjärven kirkolle matkaa on 5 km ja kouluun ja liikuntasalille 8 km.

Harrastuksia joogasta hakkuupalloon

miettila2Hakkuupalloa Muhamäellä
Luonnossa liikkuminen, metsästys ja kalastus ovat monen miettiläläisen harrastuksia. Lenkkeilymahdollisuudet ovat hyvät ja talvisin kylän keskellä olevan Muhamäen ympäri kiertää hiihtolatu. Lenkkeilijöiden taukopaikkoina ovat laavu ja kota, joita voi käyttää myös illanistujaisissa. Vekarusjärvi on kyläläisten tärkeä virkistyskohde. Nuorisoseuran talolla voi harrastaa sählyä ja koronaa. Kylässä on myös tenniskenttä ja uimaranta. Kansalaisopiston piireissä voi maalata posliinia tai tauluja ja joogata.

Yhdistystoiminta on vireää. Kylässä toimivat martat, nuorisoseura, kaksi metsästysseuraa, vpk sekä vireä kylätoimikunta, joka järjestää erilaisia tapahtumia rantakalailloista siivoustalkoisiin. Nuorisoseuran tilat keittiöineen ovat käytettävissä eri tilaisuuksiin. Suuretkin juhlat onnistuvat, sillä käytössä on seuratalon pihassa olevat metsästysseuran kylmäsäilytystilat.

Miettiläläiset ovat kehitelleet oman urheilumuotonsa, hakkuupallon. Lajin maailmanmestaruudesta taistellaan vuosittain hiihtoloman aikaan Muhamäellä järjestettävissä kilpailuissa.

Kuntalan reservikasarmialue

miettilaRuutikellari
Miettilään rakennettiin 1880-luvulla reservikasarmialue, jonka miljööseen kannattaa käydä tutustumassa. Vanhoista rakennuksista on jäljellä mm. huvimaja ja komppaniapäällikön asunto, jossa toimi Rautjärven kunnantoimisto vuoteen 1972. Entisessä sairaalarakennuksessa toimii Kollaa-museo ja alueella on myös kotiseutunäyttely. Reservikasarmialueen taloissa on nykyisin asuntoja.

Luonnon nähtävyyksistä maininnan arvoisia ovat Kilvuoren luola ja Kukonharju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *