Purnujärvi

Purnujärven ja Korpjärven maatalousvaltaiset kylät sijaitsevat Rautjärvellä Miettilän ja Vähikkälän kylien välissä. Matkaa Imatralle on noin 25 km ja kuntakeskukseen Simpeleelle 30-35 km.

Kumpuilevassa maisemassa on metsien ja peltojen ohella runsaasti vesistöä. Perinteisen kulttuurimaiseman aistii hyvin kylän läpi kulkevalta museotieltä. Purnujärven lähistöllä sijaitsevat Purnu- ja Hiijärvet, Korpjärven helmi on Korpjärvi.

200 vakituisen asukkaan lisäksi kylässä on runsaasti kesäasutusta. Suurin osa työikäisistä käy töissä Imatralla tai Simpeleellä. Kylässä toimii jonkun verran yrittäjiä, mm. erä- ja luonto-opas, autokorjaamo ja metsäkoneurakoitsija.

Korpjärven nuorison vanhalle kokoontumispaikalle kyläläiset rakensivat entisaikojen esikuvien mukaan nelisäärisen kiikun ja tanssilavan. Viereen kyläläiset entisöivät tykkipatterin komentokorsun, jonka viereen hankkivat 152 mm:n haupitsin. Korsussa pidetään mm. yhdistysten kokouksia ja erilaisia tilaisuuksia.

Purnupirtin yksityismuseossa voi tutustua tuhansiin esineisiin, joista suuri osa on erilaisia työkaluja.

Asukkaat harrastavat metsästystä, kalastusta ja liikuntaa. Martat, metsästysseura ja kylätoimiunta järjestävät erilaisia tapahtumia, mm. yhteisen talvitapahtuman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *