Yhteyshenkilöt

Innasennurkan ja Kaljusenkylän kyläyhdistys ry
Teemu Europaeus, p. 050 591 9603

Laikon kylätoimikunta
Terho Kemppinen, p. 050 338 6743

Miettilän kylätoimikunta
Jouko Lääperi, p. 0500 155 759

Niska-Pietilän ja Vähikkälän kyläyhdistys ry
Harri Huhtanen, p. 050 355 1353

Purnujärven ja Korpjärven kylätoimikunta
Jouko Hämäläinen, p. 050 593 9856

Rautjärven Asemanseudun kylätoimikunta
Jarmo Ovaska, p. 044 599 5596

Simpeleen kyläyhdistys ry.
Heta Pulkkinen, p. 0400 554 210, heta.pulkkinen@elisanet.fi

Torsansalon kylätoimikunta
Arto Vento, p. 0500 750 987

Änkilän kylätoimikunta
Marja Lankinen, p. 040 574 0433, marja.lankinen@pp1.inet.fi

1 thought on “Yhteyshenkilöt

 1. Hei!
  Tarhaamme hunajamehiläisiä Ruokolahden Huhtasessa Immalanjärven rannalla. Pesiä on toistaiseksi ollut harjoittelussa vain tässä kotipihassa, mutta suunnittelemme mielellään pesien lisäystä ja pysyvien tarhojen perustamista järkevän matkan päähän kotitarhalta. Yksittäisiä tiedusteluja olen tehnyt parille toimijalle, mutta ajattelin kokeilla myös kyläsivujen kautta, josko kiinnostusta yhteistyöhön löytyisi lähinnä Niska-Pietilästä tai Purnujärveltä, mihin Huhtasesta on sopiva matka.

  Etsimme siis paikkaa, jonne voisimme tuoda alkuun 2-3 (maksimissa 7) pesää. Mehiläiset keräävät satoa jopa 3km päästä, joten luonnon kasvillisuus ympärillä riittää niille ravinnoksi ja hunajantuotantoon. Toki mesikasvit ovat aina eduksi. Mehiläiset eivät ole agressiivisia muutoin kuin pesää suojellessaan, joten niistä ei ole vaaraa alueella liikkuville. Tarhapaikalle pitäisi päästä autolla suht lähelle, mutta muuten sen olisi hyvä olla rauhallisessa paikassa. Pelkästä tarhojen sijoittamisesta ei perinteisesti ole laskuteltu kumpaankaan suuntaan: me hoidamme pesät ja keräämme hunajan, tarhapaikan tarjoaja saa pölytyksen alueen kasveille: sato runsastuu ja laatu paranee. Pesät ovat paikalla vuoden ympäri ja me laitamme ne syksyn kuluessa talvehtimiskuntoon.

  Jos tarhapaikan tarjoaja on yrittäjä, voimme lingota hunajan erikseen ja tehdä siitä sopimuksen: saisitte omaan myyntiin hunajaa omalla etiketillä!

  Tiedossamme on harrastajatarhaaja Asemanseudulla, mutta emme tunne tarhaajia Purnujärvellä tai Niska-Pietilässä. Lähimmälle tarhalle olisi hyvä olla matkaa vähintään 3km.

  Odotamme innolla yhteydenottoja yhteistyöstä kiinnostuneilta! Voisimme piipahtaa paikalla vaikka ihan lähiaikoina jatkamassa keskustelua ja katsomassa paikkoja!

  t.Anu ja Timo Tanskanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *