Tervetuloa Tyysternie​men hulevesiko​steikolle 17.12.2013 klo 15-18

Hulevesikosteikko on rakenteilla Tyysterniemessä. Lappeenrannan seudun ympäristötoimi tarjoaa lämmintä glögiä ja piparia sekä tietoa Pien-Saimaan kunnostuksesta ja kosteikkorakentamisesta tiistaina 17.12.2013 klo 15-18.  Paikalla ovat kosteikkoasiamies Antti Happonen, ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen ja projektikoordinaattori Raija Aura.

Lappeenrannan kaupunki rakentaa hulevesikosteikkoja Sunisenlahden valuma-alueelle. Kolme kosteikkoa on jo valmiina ja kaksi rakenteilla. Pien-Saimaan valuma-alueella maa- ja metsätalouden kosteikoita on tällä hetkellä valmiina 12 kpl ja noin 20 kohdetta on vireillä. Kosteikkojen tarkoituksena on tasata virtaamia ja pidättää kiintoaine- ja ravinnekuormitusta.

Tyysterniemen kosteikon rakentamista pääsee seuraamaan paikan päällä tiistaina 17.12.2013 klo 15-18. Tyysterniemen hulevesikosteikko sijaitsee Tyysterniementien ja kevyen liikenteen reitin välissä Tyysterniemen entisen koulun urheilukentän alapuolella ennen Voisalmen siltaa.

Paikalle toivotaan lähiasukkaita ja kaupunkilaisia, tiedotusvälineitä ja kaikkia Pien-Saimaasta kiinnostuneita  Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan.

LEHDISTÖTIEDOTE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *