Laulajaiset

Kyläyhdistyksen kokouksessa tammikuussa 2005 toivottiin yhteislaulutilaisuuksia, jotka eivät olisi yhtä säännöllisiä kuin kuoroharjoitukset. Päätettiin aloittaa laulelut, ja niitä on pidetty eri vuodenaikojen mukaan. Parina vuonna on siis ollut kevät-, kesä-,joulu- ja talvilaulajaiset.
Keväällä ja talvella olemme kokoontuneet Väinölään, yhdet joululaulajaiset olivat kunnantalolla, ja muut ovat olleet Röytyssä. Kesällä Röytty on ollut ihanteellinen paikka. Niinpä rohkenimme kokeilla jouluna -06 yhteistyössä Taipalsaaren Käsityöläisten kanssa Röytyssä myös joululaulajaisia. Mukana oli, kuten edellisenäkin vuonna kunnantalolla, Lucia-esitys ja Aira Kietäväisen yksinlaulua. Röytyssä oli lisäksi mahdollisuus ostaa tuotteita Käsityöläisten myyjäisistä.

Koska kysymyksessä on leppoisa yhdessäolo, asiaan kuuluu tietysti kahvihetki, jonka Kyläyhdistys tarjoaa. Laulut on pyritty valitsemaan siten, että mukana on tuttuja sekä jokunen opeteltava laulu, muttei kuitenkaan tavanomaisimpia yhteislauluja. Joskus lauluilla on ollut yhteinen teema, kuten ystävyys, ja joskus laulellaan ”sillisalaattia”. Periaatteena on, että perheet voivat osallistua, joten lastenlauluja on jokunen välissä.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *