Kyläkokous

Vehkataipaleen kyläyhdistys ry:n
kyläkokous, yhdistyksen vuosikokous pidetään metsästysmaja/kylätalolla
sunnuntaina 28.4.2019 klo 14 alkaen.

Tervetuloa Vehkataipaleen kyläläiset

 

Kategoriat: Yleinen | Jätä kommentti

Vehkataipaleen Liikunnan Riemu

Vehkataipaleen Liikunnan Riemu on epävirallinen liikuntaseura joka on perustettu vuonna 2016 kolmen perheen innoittamana.
LiRi:n tarkoituksena on järjestää liikuntakoulua kaikille lapsille ja nuorille Vehkataipaleen kylillä.
Toiminta on ohjauspuolelta vapaaehtoista ja harrastajille maksutonta paitsi mahdolliset retket yms. ovat omakustanteiset.
Liikuntakoulussa on kolme ryhmää: naperot (0-4v.) pienet (5-8v.) ja nuoret (9-13v.).
0-4-vuotiaiden (naperot) ryhmässä liikunta on vielä vapaamuotoista sisältöjen      vaihdellessa lasten oman mielenkiinnon mukaan. Toisinaan kivaa on vain juosta äitiä tai isiä karkuun tai kiipeillä puolapuissa. Tässä ryhmässä liikutaan aina huoltajan kanssa.
5-8-vuotiaiden (pienet) ryhmässä pääpaino on erilaisissa liikuntaleikeissä ja viitepeleissä. Toki oikeitakin pallopelejä pelataan, mutta toistaiseksi vielä vähemmän. Joukkuepelikäsitys kun alkaa kehittymään lapsilla vasta hieman myöhemmin (tämäkin on toki yksilöllistä).
10-13-vuotiaiden (nuoret) ryhmässä pääpaino on pallopeleissä sekä temppuilussa (parkour, freestyle). Pallopelien oppimiseksi pyrimme järjestämään harjoituspelejä paikallisten seurojen joukkueita vastaan. Talvilajien osalta kunnianhimoinen tavoite on saada rakennetuksi freestylerata (reilejä, hyppyreitä) johonkin kyläkeskuksen alueelle.
Lisätietoja ja toiminta-ajatus löytyy facebook-sivulta Vehkataipaleen Liikunnan Riemu.
Tervetuloa mukaan Riemukkaaseen joukkoon.

Kategoriat: Yleinen | Jätä kommentti

Metsästysmaja/Kylätalo Kanavakuja 2 A

Maja on varattavissa kyläläisten käyttöön. Tietoa majasta ja sen käytöstä löytyy metsästysyhdistyksen sivuilta joihin on LINKKI kyläyhdistyksen sivulta. Lisätietoja saa majaisännältä  Atte Vitikainen, puh. 040 594 1568
Varalla: Arto Välimaa, puh. 040 557 74 ja  Jani Soutukorva, puh. 040 523 1974

Kategoriat: Yleinen | Jätä kommentti

Jos joku katoaa…

Kiitos Mari viestistä.
YT. Kortelaisen Mari

 

Mari Kortelainen 21. lokakuuta 2015 15:23

Alla siis polliisimies Timo Härkösen teksti:

– Älä hätäänny, soita 112:een heti ja odota sieltä ohjeita, Voit soittaa aina takaisin 112:een ja kertoa lapsen löytyneen. Soittamista ei tarvitse pelätä.
Älä sotke jälkiä jossa lapsi on varmuudella ollut, aloita poliisilta/hätäkeskukselta saamiesi ohjeiden mukaan mahdollisesti lähietsintä, pidä puhelin mukana jos se on mahdollista. Muistele olisiko lapsi voinut mennä piiloon tai jonkun luo kylään ilman lupaa pyöräillen tai kävellen ym. Tarkista kodin tilat..
Poliisi aloittaa mahdollisimman pikaisesti etsinnän saapuessaan paikalle, lapsen etsintä on kiireellinen tehtävä poliisille, jolloin yleensä kaikki muut tehtävät saavat odottaa.
Poliisi ottaa hyvinkin alhaisella kynnyksellä yhteyttä VAPEPA:an, jolloin paikalle saadaan puolessa tunnissakin paljon vapaaehtoisia etsijöitä, joilla on apunaan etsimiseen koulutettuja koiria.

Kategoriat: Yleinen | Jätä kommentti