Esittely

Haaveiletko kodista Suur-Saimaan upean luonnon äärellä, mutta vain pienen ajomatkan päässä kaupungin palveluista? Toivotko lapsillesi turvallista, virikkeellistä kasvuympäristöä ja opinahjoksi kyläkoulua, jonka tulevaisuus on turvattu? Kaipaatko kylähenkeä ja toisista välittämisen ilmapiiriä? Tämän kaiken löydät Vehkataipaleelta.

Vehkataipale on Taipalsaaren kunnan itäisessä osassa sijaitseva vajaan 500 asukkaan vireä alue, johon kuuluvat Niemisen, Märkälän, Viskarilan, Kattelussaaren, Kuikkalan, Kirvesniemen, Ampujalan ja Paarmalan kylät.

Vehkataipaleen keskuksesta, jossa sijaitsevat kylän maamerkit, pumppuasema, kanava sekä ala-aste, matkaa Taipalsaaren kirkonkylään tulee 14 kilometriä, Lappeenrantaan 16 km ja Lauritsalaan 11 km. Yhteys kuntakeskukseen nopeutui syksyllä 2004 Toijan sillan valmistuttua ja korvattua lossiyhteyden.

Vehkataipaleen historiaa
Tiesitkö, että Kirvesniemessä on aikoinaan ollut Kustaa Vaasan perustama Kuninkaankartano tai että Vehkataipaleen kanava syntyi puolessa vuodessa 1935-36 pelkästään lapiovoimin?

Lue Vehkataipaleen historiasta Helka Kuisman kertomana.

Perinteisiä tapahtumia
Vuosittain juhannuspäivän iltana kylällä järjestetään juhannusjuhlat Kanavanniemessä. Martat pitävät Kanavanniemessä kesätoria lauantaisin heinäkuussa. Kyläyhdistys järjestää uudenvuoden vastaanoton Vehkataipaleen sillalla

Kirkkovenekatoksen katto talkoot kesällä 2012

Kommentointi on suljettu.