Hyvää veteraanipäivää!

Leväsen kyläsivusto kunnioittaa kaatuneitten muistopäivää. Ja toivottaa samalla heleää helluntaita kaikille.

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää veteraanipäivää!

Hyvää äitienpäivää 2018!

Leväsen kyläsivut sydämellisesti kiittävät kaikkia äitejä lähellä ja kaukana ja toivottavat kaikille hyvää äitienpäivää 2018!

Kauan odotettu korkeapaine on keikauttanut säät siihen malliin, että varman päälle pelaajat ovat harkinneet viettää juhannusta toukokuussa, kun on kerrankin hyvä sää.

Pintamaa on kuivunut, mutta vettä virtaa sekä näkyvillä että maan alla oikein kunnolla. Pelto- ja puutarhatyöt ovat hyvässä vauhdissa. Kimalaisia pörrää vilkkaasti, linnut laulavat, koivu lehtii ja vedetkin alkavat lämmetä auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta. Päivälämpötila hipoo jo hellerajaa. Yöllinen hallanvaarakin on väistymässä.

 

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää äitienpäivää 2018!

Hyvää veteraanipäivää!

Leväsen kyläsivusto toivottaa kaikille hyvää veteraanipäivää 2018!


Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää veteraanipäivää!

Peltoin kosteikko yllätti – kattohaikara!

Peltoi, 1.4.2018. Maavesi on muun Pien-Saimaan tavoin kärsinyt vuosikymmenien ajan rehevöitymisestä, johon vaivaan on Pien-Saimaan suojelu- eli PISA-ohjelman puitteissa rakennettu tehokas vedenpumppaamo ja suuri määrä kosteikkoja eri puolille laajaa vesialuetta. Yksi tuoreimmista on Maaveden matalan Suolahden pohjukkaan huhtikuun alkupuolella valmistumassa oleva Peltoin kosteikko. Maavesi on lintujen keväisen ja syksyisen muuttoreitin varrella, minkä vuoksi alueella näkee myös innokkaita lintuharrastajia. Jo vuosikymmenten ajan on harmaahaikaran matala, mutta läpitunkeva ääni kaikunut kyläalueen ympäristön iloksi. Kosteikkoasiamies Antti Happosen toiveena on ollut saada jo yleistyneen ”maalaisserkun” seuraksi myös vaateliaampi kattohaikara pesimään Pien-Saimaan rannoille. Kosteikon pienelle saarelle onkin pystytetty paikallisen kylätoimikunnan aktiivien toimesta pylvään päähän pultattu keinopesä. Ja toiveet ovatkin korkealla, sillä huolimatta kovistakin yöpakkasista on, ilmeisimmin urospuolisen, kattohaikaran havaittu pääsiäisviikolla kaartelevan kosteikon yllä, kuten kännykkäkameran hieman epäselvästä kuvastakin tohtii päätellä.

Kattohaikarahavainnot ovat saaneet kyläkuntaan melkoista vipinää aikaan ja mm. järjestelmä- ja videokameroita on hankittu useaan talouteen. Myös riistan tarkkailukojuja rakennetaan innokkaasti, kuka mistäkin materiaalista. Koska myös eri puolilta maata tulevien lintuharrastajien odotetaan ryntäävän ainakin aluksi suurinkin joukoin paikalle, on Suolahdentien ja Sillanmäentien risteykseen avattu pääsiäispyhiksi, toistaiseksi vielä tilapäinen, kahvikoju. Autojen paikoitusongelma pyritään myös ratkaisemaan pian. Toistaiseksi on tyydyttävä pysäköimään teiden varsille.

Leväsen kyläalueen asukkaiden ikääntymisestä hieman huolestunut kylätoimikunnan puheenjohtaja Asko Saikko vinkkaa, että haikaran pesinnästä kannattaisi kylillä nyt ottaa mallia. (MM)

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Peltoin kosteikko yllätti – kattohaikara!

Osakaskunnan vuosikokous ja pilkkikilpailut

Peltoin vesialueen osakaskunnan vuosikokous pidetään Leväsen Metsästysyhdistyksen kodalla perjantaina 30.3.2018 klo 13.00. Kokouksessa esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Esillä myös 20.5.2018 norpparisteilyn info. Esillä myös Maaveden Peltoi-Halila -tilojen vesialue.

Kokouksessa grillimakkaratarjoilu.

Osakaskunnan pilkkikilpailut pidetään Maavedellä sunnuntaina 1.4.2018. Kilpailuaika 10-13. Punnitus ja palkintojenjako Piispalanrannassa.

Kokouksesta laadittu pöytäkirja on esillä 3.4.2018-17.4.2018 Markku Talkalla Suolahdentie 312.

Hoitokunta

 

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Osakaskunnan vuosikokous ja pilkkikilpailut

Se on sitten sata!

Leväsen kyläsivut toivottavat kaikille niin lähellä kuin kaukana Hyvää ja Onnellista 100-vuotisitsenäisyyspäivää!

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Se on sitten sata!

Hyvää Juhannusta 2017!

Leväsen kyläalueen sivut toivottavat kaikille Hyvää Juhannusta 2017!

Juhannusaattoa vietetään Leväsissä tyvenessä ja kauniissa, mutta myöntää täytyy, hieman tavallista viileämmässä säässä.

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää Juhannusta 2017!

Peltoin osakaskunta järjestää

Peltoin vesialueen osakaskunta järjestää Suur-Saimaalla kesäiset onkilpailut todennäköisesti lauantaina 22.07.2017 klo 10-16. Tilaisuudesta julkaistaan myös lehti-ilmoitus.

On ollut puhetta, että osakaskunta tekisi Saimaalla norpparisteilyn ensi keväänä. Kuten tänäkin keväänä, risteilyn lähtö- ja paluupaikka olisi Sarviniemi. Yhdelle risteilylle mahtuu 30 henkeä.  Risteily on mahdollista tehdä myös muuna aikana, jolloin mukaan mahtuu enemmän väkeä. Laivalla, entinen El Faro, on ruokailumahdollisuus.

Hoitokunta toivoo siis palautetta, millaiseen matkaan on kiinnostusta, jotta voisimme tehdä varauksen ensi kevääksi. Mikäli norpparisteily tehdään on se heti keväällä. 22.7 onkikisojen yhteydessä hyvä tilaisuus pohtia asiaa ja tehdä päätöskin.

Puolesta,
Peltoin vesialueen hoitokunta
Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Peltoin osakaskunta järjestää

Hyvää puolustusvoimain lippujuhlapäivää!

Puolutusvoimain lippujuhlapäivää vietetään Leväsen alueella vihdoin hieman kesäisemmissä merkeissä. Edellisellä viikolla parina yönä mentiin maan pinnassa paikoin pakkaselle ja taivaalta tuli rakeitakin.

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää puolustusvoimain lippujuhlapäivää!

Kaatuneitten muistopäivä

Huhtikuussa vuonna 1940 alkaneen perinteen mukaan on toukukuun kolmantena päivänä liputettu kaatuneitten muistopäivän kunniaksi. Lisää tietoa perinteen synnystä sekä erään pikkukaupungin muistopäivän virallisesta vietosta.

http://www.veteraaniperinne.fi/kaatuneitten_muistopaiva

https://www.porvoo.fi/kaatuneitten-muistopaiva

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kaatuneitten muistopäivä