Kodan siirto toteutuu etuajassa – tänään perjantaina!

Metsästäjien kota on viimeistä päivää kaikille tutulla paikallaan. Viime sunnuntaina se toimi viimeksi kyläläisten viihtyisän hämyisenä kokoontumispaikkana.

1.4.2022 (MM) Leväsen Metsästäjien kodan siirto toteutuukin aiemmin ilmoitetusta aikataulusta poiketen jo tänään perjantaina 1.4. klo 11-14. Odotettua nopeampaan siirtoaikatauluun on metsästäjien johtajan mukaan kaksi, nimittäin tälle päivälle luvattu lähes tyyni ja aurinkoinen keli sekä nostossa käytettävän NH90-kopterin ja tukimiehistön saatavuus.

Paikalle toivotaan, runsaan yleisön ohella, saapuvan myös kolmesta neljään vapaaehtoista, hyvissä voimissa olevaa henkilöä, joiden tehtävänä on kotaan kiinnitettyjen narujen avulla ohjata kota tarkasti oikealle paikalleen. Siirtoa valvova vastaava mestari, Artturi Kranö, antaa vapaaehtoisille tarkemmat ohjeet paikan päällä. 


Nostoa on valmisteltu jo syksystä lähtien, mm. valamalla reilun sadan metrin päässä sijaitsevalle uudelle tukikohta-alueelle teräsbetoninen perusta. Perustaan on upotettu 24-milliset kierretangot, joihin kota lopullisesti pultataan. Kodan korkeus tekee sen alttiiksi tuulen vaikutukselle.


Metsästäjien johtajan mukaan siirtoon päädyttiin osin kustannussyistä ja osin siksi, että kota on iästään huolimatta täyskuntoinen ja sitä on mahdollista täydentää loftityyppisellä, noin kolme metriä perustan yläpuolella sijaitsevalla parvella. ”Metsästyskautena  nykyinen kota on kieltämättä hieman ahdas, kun kylmänä ja sateisena  päivänä suoritetun ajon jälkeen hirvimiehet mielellään hakeutuvat lämmittelemään tulen ääreen. Loftin ansiosta kotaan mahtuu melkein tuplaten väkeä ja muutama metri ylempänä on tietysti lämpimämpääkin”,  metsästyksen johtaja kertoo silminnähden tyytyväisenä.


Yleisö on tervetullut seuraamaan harvinaista siirtoa, kunhan  varomääräyksiä erityisesti etäisyyksistä noudatetaan. Paras näköala ja turvallinen paikka seurata siirtoa on entisen Leväsen koulun risteysalue, jonne paikalle tulevat katsojat lähtökohtaisesti ohjataankin.

Paikalle on hyvä saapua hyvissä ajoin, noin puoli tuntia ennen H-hetkeä. Suolahdentie on suljettu liikenteeltä 10.30-12.00 Peltoista Leväsen risteykseen saakka. 


Kun kota on turvallisesti ankkuroitu uusille perustuksilleen, tarjoaa kyläyhdistys kaikille nokipannukahvit ja pullan. Lapsille on tarjolla muurinpohjalettuja luumu-omenahillon ja kuuman marjamehun kera.


Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! 

”Kyllä tähän lofti mahtuu.”

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kodan siirto toteutuu etuajassa – tänään perjantaina!

Peltoin pilkki 3.4.22 9-13

Peltoin yhteisten vesialueitten Pilkkikilpailu pidetään sunn. 3.4.2022 Maavedellä . Kilpailuaika klo 9-13.

Punnitus ja palkintojenjako Piispalanrannassa.

Autoparkkeja mm. Arpiaisen ja Piispalan pihat

Hoitokunta

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Peltoin pilkki 3.4.22 9-13

Kyläyhdistyksen vuosikokous 29.3.22 klo 18

Leväsen seudun kyläyhdistys ry:n vuosikokous järjestetään tiistaina 29.3.22 klo 18.00 alkaen Leväsen metsästäjien kodalla. Kota sijaitsee n. 200 metriä entisen Leväsen koulun (nykyisin Hotel Lakehouse Saimaa) risteyksestä Peltoihin päin.

Vuosikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11§:n mukaiset vuosikokousasiat. Kokoustarjoiluna nokipannukahvit pullan ja grillimakkaran kera.

Tule ideoimaan ja vaikuttamaan! Kaikki jäsenet ja kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita kokoukseen!
Kyläyhdistyksen hallitus

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kyläyhdistyksen vuosikokous 29.3.22 klo 18

Uudenvuodenvastaanotto peruttu

Leväsen kyläyhdistyksen hallitus on päättänyt peruuttaa Leväsen metsästäjien majalle suunnitellun uudenvuodenvastaanoton nopeasti heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi.

Kyläyhdistys toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2022 kaikille kyläyhdistyksen jäsenille, kyläalueen pysyville ja kesäasukkaille sekä kaikille muillekin! Toivottavasti nähdään mukavissa merkeissä kyläyhdistyksen tapahtumissa kesällä 2022!

Due to the increased number of Covid infections both nationally and regionally the Levänen Village Society has decided to cancel their planned New Year`s celebrations at Levänen. Wishing you all a Merry Christmas and a Happy New Year! Looking forward to seeing you all at our summer 2022 events.

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Uudenvuodenvastaanotto peruttu

Kyläilta ja kyläyhdistyksen vuosikokous ti 17.8.21 ja onkikilpailut la 28.8. klo 10-13

Leväsen perinteinen kyläilta yhteistyössä Taipaleen srk:n kanssa on tiistaina 17.8.21 klo 18 Leväsen rannassa. Leppoisaa yhdessäoloa, tikanheittoa ja hevosenkengän heittoa. Kahvituksen tuotto menee lähetyspiirin hyväksi.

Kyläillan jälkeen on Leväsen seudun kyläyhdistys ry:n vuoden 2020 vuosikokous, jota on koronatilanteen vuoksi siirretty näinkin myöhäiseen ajankohtaan. Kokoukseen toivotaan mahdollisimman monen jäsenen, ja ulkopuolisenkin, osallistuvan. Kyläyhdistys tarjoaa kuumaa makkaraa paikallisen ruisleivän kera.

Kyläyhdistys järjestää mato-onkikilpailut Leväsen rannan alueella lauantaina 28.8.21 klo 10-13. Kaikki alueen asukkaat, mökkiläiset sekä kesävieraat ovat tervetulleita. Sarjoja on tällä kertaa kolme, naiset, miehet ja lapset. Palkintoja jaetaan kunkin sarjan kolmelle parhaalle. Kahvia ja pullaa tarjolla punnituksen yhteydessä.

Lämpimästi tervetuloa kaikkiin loppukesän tapahtumiin,

toivottaa Leväsen seudun kyläyhdistyksen hallitus

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kyläilta ja kyläyhdistyksen vuosikokous ti 17.8.21 ja onkikilpailut la 28.8. klo 10-13

Suur-Saimaan onkikilpailut 17.7.21

Peltoin yhteisten vesialueiden osakaskunnan Suur-Saimaan vesialueeen onkikilpailu pidetään lauantaina 17.7.2021 . Kilpailuaika klo 10-16. Punnitus ja palkintojen jako Säkrannassa.

Tuulirajana on 9 m/s luoteen ja pohjpoisen välistä.

Hoitokunta

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Suur-Saimaan onkikilpailut 17.7.21

Peltoin lintutornin avajaiset 12.6.21 klo 12 alkaen

Peltoin lintutornin avajaiset, tutustuminen Nisosen kosteikkoon ja polkupyöräretki Röytystä Peltoin kylälle lauantaina 12.6.2021 klo 12.00 alkaen.

Zoomaa Peltoin kosteikkoon osoitteesta: https://www.google.fi/maps/@61.2236985,27.9705172,261m/data=!3m1!1e3

Lintutornin avajaisten ja Nisosen kosteikkoon tutustumisen lisäksi esitellään Saimaan saaristoreitin pyöräilymahdollisuuksia ja Taipalsaaren ”kosteikkopyöräilyreitistön” suunnitelmia.
Lisäksi PISARA+ -hankkeen tiimoilta tutustutaan kosteikon toimintaperiaatteisiin ja annetaan neuvontaa kosteikon hoidosta.


Kyläyhdistyksen lisäksi on mukana yhteistyötahona Lappeenrannan seudun ympäristötoimen PISARA+ -hanke (edustajina Raija Aura ja Simo Sihvo), Taipalsaaren kunta ja Taipalsaaren Maamiesseura.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.
Tarjolla on kahvia/teetä ja pullaa sekä makkaraa.
Lintutornin osoite on Suolahdentie 231, 54930 Levänen.

Pyöräilijät: Lähtö Röytyn pihalta klo 11.00 kunnanjohtaja Kari Kuuramaan johdolla, matka n. 12 km.
Tilaisuuteen voi kukin tulla millä keinolla haluaa, tärkeintä on tulla mukaan! Mikäli tulet autolla, niin paikoitus on Suolahdentien varteen.

Järjestäjänä Leväsen seudun kyläyhdistys ry

TERVETULOA !

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Peltoin lintutornin avajaiset 12.6.21 klo 12 alkaen

31.1.2021

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa 31.1.2021

Uudenvuoden vastaanotto peruttu

Leväsen kyläyhdistyksen hallitus on puhelinkokouksessaan 8.12.20 päättänyt, että perinteistä uudenvuodenvastaanottoa ei valitettavasti tänä vuonna järjestetä. Syynä on 31.12. asti voimassa oleva suositus olla järjestämättä yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ja koronatapausten lisääntyminen Etelä-Karjalassakin. Yhdistys toivottaa kaikille tunnelmallista joulua sekä hyvää uutta vuotta 2021!

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Uudenvuoden vastaanotto peruttu

Mato-onkikilpailut 5.9.20 klo 10-14

Peltoin yhteisten vesialueiden Maaveden onkikilpailut pidetään lauantaina 5. syyskuuta 2020. Kilpailu pidetään yhteisesti Leväsen seudun kyläyhdistyksen kanssa. Kilpailuaika klo 10-14. Onkiminen  veneestä tai rannoilta alueella Leväsenkannas ja laiturialue sekä osakaskunnan vesialue ml. Karhunpää. Punnitus Piispalanrannassa, Piispalantie 29. Punnituksessa klo 14.

Hoitokunta/Kyläyhdistys

Huom! Vapaongen lisäksi myös pohjaonki/pilkki on sallittu pyyntiväline ja pyytämässä voivat olla molemmat yhtäaikaa, mikä ainakin veneestä käsin onnistunee.

P.S. Jos sinulla on ylimääräisiä säilöntään sopivia erikokoisia lasipurkkeja kansineen (tai pelkät kannetkin), niin ottaisin niitä mielelläni vastaan vaikkapa punnitustilaisuudessa, sillä ”kaikkea on, mut´purkkeja puuttuu”. /Mauri

Kyläyhdistyksen vuosikokous 13.8.20 klo 18

Julk. 21.8.20 (MM). Leväsen seudun kyläyhdistys ry:n vuosikokous hyväksyi edellisen vuoden toimintakertomuksen ja loppuvuoden 2020 toimintakauden toimintasuunnitelman, myönsi tili- ja vastuuvapauden hallitukselle, valitsi uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle sekä yhdistyksen puheenjohtajan.

Viisitoista vuotta kylätoimikuntaa ja sittemmin kyläyhdistystä ensimmäisen toimintavuoden luotsannut Asko Saikko ojesi puheenjohtajan nuijan leväsläiselle Pauli Mikkolalle. Asko Saikko valittiin kuusihenkiseen hallitukseen, jossa muina jäseninä toimivat Markku Talka, Ritva Tujula, Merja Nummi sekä Kirsi ja Pasi Laamanen. Yhdistyksen hallitus valitsi hallituksen ulkopuolelta jatkokaudelle taloudenhoitajaksi Esa Lautalan ja sihteeriksi Mauri Mustosen. Toiminnantarkastajaksi valittiin Markku Muhonen ja varalle Pekka Hulkkonen.

Yhdistys päätti mm. osallistua joulun seutuun Röytyn museokahvilan ylläpitoon, mahdollisuuksien mukaan alueen yhdistysten talkootoimintaan, antaa tarvittaessa talkoilla naapuriapua, erityisesti vanhemmalle väelle, järjestää mato-onkikilpailut ja järjestää uudenvuoden vastaanottotilaisuuden.

Julk. 4.8.20 (MM) Leväsen seudun kyläyhdistys ry:n vuosikokous järjestetään torstaina 13.8.20 klo 18 alkaen Leväsen metsästäjien majalla. Maja sijaitsee Suolahdentien varrella n. 200 m entisen Leväsen koulun (nyk. Lakeside Hotel Saimaa) risteyksestä Peltoihin päin.

Vuosikokouksessa käsitellään normaalit vuosikokousasiat, kuten edellisen vuoden toimintakertomus ja tulevan toimintakauden suunnitelma, päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle, valitaan uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle sekä yhdistyksen puheenjohtaja. Tule ideoimaan ja vaikuttamaan!

Kaikki jäsenet ja asiasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita kokoukseen!

LSKY ry:n hallitus

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Mato-onkikilpailut 5.9.20 klo 10-14