Uudenvuoden vastaanotto peruttu

Kyläyhdistyksen hallitus päätti 14.12.22 kokouksessaan peruuttaa uudenvuoden vastaanotto ja sen sijaan lahjoittaa siihen varatut rahat, 250€, paikkakunnalla asuvien ukrainalaisten sotapakolaisten joulunvieton hyväksi.

Kyläyhdistyksen hallitus toivottaa kaikille Hyvää ja Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2023!

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Uudenvuoden vastaanotto peruttu

Leväsen metsästäjien hirvipeijaiset 5.11.22 klo 12-14

Leväsen Metsästysyhdistys ry:n perinteiset hirvipeijaiset järjestetään lauantaina 5.11.22 metsästäjien majalla. Leväsen ja Peltoin kyläläiset ja maanvuokraajat ovat tervetulleita maistuvalle sopalle.

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Leväsen metsästäjien hirvipeijaiset 5.11.22 klo 12-14

Kosteikkoilta Tujulan kosteikoilla 17.8.22 klo 17-19

Kosteikon toiminta tutuksi Tujulan kosteikolla

Taipalsaaren Tujulan kosteikon kosteikkoklinikalla tutustutaan keskiviikkona 17.8. klo 17–19 kosteikon toimintaan. Lisäksi tapahtumassa tarjotaan neuvoa kosteikon hoitoon ja kunnostukseen sekä keskustellaan ajankohtaisista vesiensuojeluasioista. Klinikalla voi myös kysyä ohjeita omaan kohteeseen liittyen.

Ohjelmassa on ensin kahvitarjoilu, jonka jälkeen tutustutaan kosteikon toimintaan ja hoitoon. Tämän jälkeen on mahdollisuus vapaalle keskustelulle ja kysymyksille.

Tervetuloa kaikki Pien-Saimaasta ja kosteikoista kiinnostuneet!

https://www.lappeenranta.fi/news/Etela-Karjalan-kosteikoilla-tapahtuu-elokuussa-%E2%80%93-tietoa-ja-vinkkeja-kosteikoista-kosteikkoklinikalla-178-ja-Suomen-luonnon-vesistopaivassa-278/kqondzrj/036f49e4-87d4-4b23-b2a6-8cbe7eb3f274

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kosteikkoilta Tujulan kosteikoilla 17.8.22 klo 17-19

Leväsen onkikisat 21.8.2022 klo 11-14

Perinteiset Leväsen kyläalueen onkikisat järjestetään sunnuntaina 21.8.22 klo 11-14. Paikka: Leväsen laiturialue ja Leväsen kannas. Sarjat: Naiset, Miehet ja alle 15-vuotiaat. Jokaisen sarjan kolme parasta palkitaan.

Kaikki vakituiset ja kesäasukkaat ja kesävieraat lämpimästi tervetuloa kisaamaan!

Kyläyhdistys tarjoaa nokipannukahvit, mehun ja pullan. Kuumaa makkaraa pikkurahalla.

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Leväsen onkikisat 21.8.2022 klo 11-14

Maaveden onkikisat 6.8. klo 10-14

Peltoin yhteisten vesialueiden Maaveden onkikilpailut lauantaina 6 elokuuta 2022. Kilpailuaika klo 10-14. Onkiminen Leväsen siltakannas – Karhunpäähän salmi välinen alue. Onkiminen veneestä tai rannoilta. Punnitus ja palkintojenjako Piispalanrannassa. Piispalantie 29. Punnituksessa klo 14.

Hoitokunta

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Maaveden onkikisat 6.8. klo 10-14

Leväsen kyläilta 7.6.22 klo 18

Leväsen seudun perinteinen kyläilta yhteistyössä Taipaleen srk:n kanssa on tiistaina 7.6.2022 klo 18.00 alkaen Leväsen uimarannan alueella.

Leppoisaa yhdessäoloa, seurustelua, kahvittelu, makkaran syöntiä ja pientä kisaamista. Kahvituksen tuotto menee lähetyspiirin hyväksi ja kyläyhdistys tarjoaa pikkurahalla kuumaa makkaraa.

Tervetuloa niin kyläläiset kuin mökkiläisetkin!

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Leväsen kyläilta 7.6.22 klo 18

Kodan siirto toteutuu etuajassa – tänään perjantaina!

Metsästäjien kota on viimeistä päivää kaikille tutulla paikallaan. Viime sunnuntaina se toimi viimeksi kyläläisten viihtyisän hämyisenä kokoontumispaikkana.

1.4.2022 (MM) Leväsen Metsästäjien kodan siirto toteutuukin aiemmin ilmoitetusta aikataulusta poiketen jo tänään perjantaina 1.4. klo 11-14. Odotettua nopeampaan siirtoaikatauluun on metsästäjien johtajan mukaan kaksi, nimittäin tälle päivälle luvattu lähes tyyni ja aurinkoinen keli sekä nostossa käytettävän NH90-kopterin ja tukimiehistön saatavuus.

Paikalle toivotaan, runsaan yleisön ohella, saapuvan myös kolmesta neljään vapaaehtoista, hyvissä voimissa olevaa henkilöä, joiden tehtävänä on kotaan kiinnitettyjen narujen avulla ohjata kota tarkasti oikealle paikalleen. Siirtoa valvova vastaava mestari, Artturi Kranö, antaa vapaaehtoisille tarkemmat ohjeet paikan päällä. 


Nostoa on valmisteltu jo syksystä lähtien, mm. valamalla reilun sadan metrin päässä sijaitsevalle uudelle tukikohta-alueelle teräsbetoninen perusta. Perustaan on upotettu 24-milliset kierretangot, joihin kota lopullisesti pultataan. Kodan korkeus tekee sen alttiiksi tuulen vaikutukselle.


Metsästäjien johtajan mukaan siirtoon päädyttiin osin kustannussyistä ja osin siksi, että kota on iästään huolimatta täyskuntoinen ja sitä on mahdollista täydentää loftityyppisellä, noin kolme metriä perustan yläpuolella sijaitsevalla parvella. ”Metsästyskautena  nykyinen kota on kieltämättä hieman ahdas, kun kylmänä ja sateisena  päivänä suoritetun ajon jälkeen hirvimiehet mielellään hakeutuvat lämmittelemään tulen ääreen. Loftin ansiosta kotaan mahtuu melkein tuplaten väkeä ja muutama metri ylempänä on tietysti lämpimämpääkin”,  metsästyksen johtaja kertoo silminnähden tyytyväisenä.


Yleisö on tervetullut seuraamaan harvinaista siirtoa, kunhan  varomääräyksiä erityisesti etäisyyksistä noudatetaan. Paras näköala ja turvallinen paikka seurata siirtoa on entisen Leväsen koulun risteysalue, jonne paikalle tulevat katsojat lähtökohtaisesti ohjataankin.

Paikalle on hyvä saapua hyvissä ajoin, noin puoli tuntia ennen H-hetkeä. Suolahdentie on suljettu liikenteeltä 10.30-12.00 Peltoista Leväsen risteykseen saakka. 


Kun kota on turvallisesti ankkuroitu uusille perustuksilleen, tarjoaa kyläyhdistys kaikille nokipannukahvit ja pullan. Lapsille on tarjolla muurinpohjalettuja luumu-omenahillon ja kuuman marjamehun kera.


Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! 

”Kyllä tähän lofti mahtuu.”

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kodan siirto toteutuu etuajassa – tänään perjantaina!

Peltoin pilkki 3.4.22 9-13

Peltoin yhteisten vesialueitten Pilkkikilpailu pidetään sunn. 3.4.2022 Maavedellä . Kilpailuaika klo 9-13.

Punnitus ja palkintojenjako Piispalanrannassa.

Autoparkkeja mm. Arpiaisen ja Piispalan pihat

Hoitokunta

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Peltoin pilkki 3.4.22 9-13

Kyläyhdistyksen vuosikokous 29.3.22 klo 18

Leväsen seudun kyläyhdistys ry:n vuosikokous järjestetään tiistaina 29.3.22 klo 18.00 alkaen Leväsen metsästäjien kodalla. Kota sijaitsee n. 200 metriä entisen Leväsen koulun (nykyisin Hotel Lakehouse Saimaa) risteyksestä Peltoihin päin.

Vuosikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11§:n mukaiset vuosikokousasiat. Kokoustarjoiluna nokipannukahvit pullan ja grillimakkaran kera.

Tule ideoimaan ja vaikuttamaan! Kaikki jäsenet ja kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita kokoukseen!
Kyläyhdistyksen hallitus

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kyläyhdistyksen vuosikokous 29.3.22 klo 18

Uudenvuodenvastaanotto peruttu

Leväsen kyläyhdistyksen hallitus on päättänyt peruuttaa Leväsen metsästäjien majalle suunnitellun uudenvuodenvastaanoton nopeasti heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi.

Kyläyhdistys toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2022 kaikille kyläyhdistyksen jäsenille, kyläalueen pysyville ja kesäasukkaille sekä kaikille muillekin! Toivottavasti nähdään mukavissa merkeissä kyläyhdistyksen tapahtumissa kesällä 2022!

Due to the increased number of Covid infections both nationally and regionally the Levänen Village Society has decided to cancel their planned New Year`s celebrations at Levänen. Wishing you all a Merry Christmas and a Happy New Year! Looking forward to seeing you all at our summer 2022 events.

Kategoriat: Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Uudenvuodenvastaanotto peruttu