Vuotta 2020 pukkaa

Perinteinen uudenvuoden vastaanotto on 31.12. klo 19-21 Leväsen metsästäjien majalla. Yhdistys tarjoaa kahvin/mehun ja pullan ja kuumaa makaraa pikkurahalla. Tilaisuudessa järjestetään myös arpajaiset. Yhdistys lahjoitti ”rakettirahat”, 100€, Taipalsaaren diakonian lapsiperheitä tukevaan työhön.

Julkaistu 2019-12-29 Peltoi (MM) Mennävuonna on maailmalla monella alueella ajettu tai kovasti yritetty ajaa uusiin asemiin periaatteella, että isompi, vahvempi ja röyhkeämpi on oikeassa. Entistä, sopimuksiin perustuvaa ja siten paremmin ennakoitavaa ja pientenkin näkemykset huomioon ottavaa järjestystä on mäiskitty kuin vierasta sikaa, muistamatta, millaisten myllerrysten toistumisen välttämiseksi järjestelmää aikoinaan on huolella ja hartaudella rakennettu.

Vuoteen on mahtunut yksi valtakunnallisen uutiskynnyksen ylittänyt tapahtuma, Suursuon palo. Kitkerää savua on saatu ja parhaillaan saadaan niellä joka puolella yksinäistä avaruuden pimeydessä vaeltavaa palloamme.

Monenlaisissa mietteissä uutta vuotta vastaanotetaan myös näillä kylillä. Tervetuloa kaikki siis taas miettimään menneitä ja pohtimaan tulevia Leväsiin!

Leväsen seudun kyläyhdistyksen puolesta,

MM, sihteeri.

 

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Vuotta 2020 pukkaa

Hyvää Joulua!


Leväsen alueen kyläyhdistys toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2020!

Jouluattoa vietetään Leväsissä hieman sumuisessa säässä. Lämpötila on ollut jo päiviä plussan puolella ja taivaalta on tullut niin silkkaa vettä kuin räntääkin muutaman sentin lumipeitettä sulattaen. Iso-Saimaa on edelleen sula, Pien-Saimaan Maavesi ja Laitsaaren selkä ovat pitäneet jonkinlaisen jääpeitteensä, mutta edes pilkkijöillä ei jäille ole asiaa. Maassa on paikoin ohut routakerros.

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää Joulua!

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Leväsen kyläyhdistys toivottaa kaikille niin lähellä kuin kaukana hyvää 102-vuotisitsenäisyyspäivää!

Leväsen kyläalueellakin itsenäisyyspäivää vietetään hieman sadetuhruisessa säässä. Viime päivien lämmin lounaistuulahdus on sulattanut ohuen lumipeitteen. Pien-Saimaan Maavesi ja Laitsaaren selkä ovat saaneet paikoin kymmensenttisen jääpeitteen, ja joku on jo liikkunutkin Maaveden jäällä. Talvikin saapuu nykyisin keikkuen; milloin on pikkupakkasta ja lumisadetta, milloin taas mennään plussalle vesisateiden saattelemana. Lähivesialueetkin ovat jo toista kertaa jäätyneet lyhyen ajan kuluessa.

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää itsenäisyyspäivää!

Joululauluja luonnon keskellä 8.12.19 klo 14

Sunnuntaina 8.12. klo 14 joululaulutilaisuus Karvajalanjoen laavulla. Mukana aluepastori Mathias Junell Taipaleen seurakunnasta.

Tarjoilua.

Tervetuloa, toivottaa Karvajalanjoen suojeluyhdistys

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Joululauluja luonnon keskellä 8.12.19 klo 14

Kaukaloa viedään!

Tiedotus Leväsen alueen asukkaille!

2013-02-02 Jääpallo Älä syö mailaa PC40 72
Vieläkö Leväsen kaukalolla joskus hurrataan?
Vai onko pelit jo pelattu?

Kunnan Tekninen johtaja Samuli Kakko on ottanut kyläyhdistykseen yhteyttä ja tiedustellut Leväsen jääkiekkokaukalon käyttöä. Jos kenttä jäädytetään ja pidetään kunnossa, asia on OK.

Ellei kenttää jäädytetä talvisin, kunta siirtää hyväkuntoiset laidat pika pikaa Vehkataipaleen koulun kentälle.

Nyt tarvitaan (erityisesti alueella asuvien lasten ja nuorten) talkoohenkisiä vanhempia huolehtimaan kentän pidosta eli lumen aurauksesta ja jäädyttämisestä. Tarvittavat välineet ovat pukukopissa. Jos olet kiinnostunut, ole hyvä ja  ilmoita siitä Samulille.

Kenttähän soveltuu sekä luistelijoille että kiekkoilijoille.

Samuli Kakko puh. 040-7749252 , haluaa vastauksen 25.11.2019 mennessä.

Leväsen seudun kyläyhdistys ry.
Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kaukaloa viedään!

Meitin suo

Eläköön suo(mme)!

Julkaistu 4.10.19. (MM) Satelee välillä vettä ja pohjoisesta päin lentää lintuaura toisensa jälkeen voimakkaassa myötäisessä. Kumisaappaan alla lötskyy märkä rahkasammal. Järki sanoisi, että ihmispolon olisi parasta etsiytyä lämpimään tupaan ja olla hiljaa hissukseen, lähestyvälle talvelle nöyristyen. Eikä siinä mitään – taipuu, muttei taitu, ja valo ja lämpö sieltä muutaman kuunkierron jälkeen varmasti tulee takaisin ja oikaisee köyryisen selän. Mutta. On niitäkin, jotka kokevat sekä hiljaista että avointa riemua kyykkiä tuntitolkulla suolla lähestyvän talven alla, noukkien, noukkien noukkien…

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Meitin suo

Peltoi ja Karhunpää yhteen

Julkaistu 20.9.10. Peltoi (MM). Peltoin ja Karhunpään osakaskunnat ovat nyt yhdistyneet Peltoin yhteisen vesialueen osakaskunnaksi. Tosin valitusaikaa maaoikeuteen Mikkeliin on jäljellä lähes kuukausi, 18.10.19 asti. Yhdistyminen saa lainvoiman valitusajan päätyttyä tai kun mahdollinen muutoksenhaku on ratkaistu. Yhdistymisen tarkoituksena on muodostaa osakaskuntien päätösten mukainen uusi, noin 3200 hehtaarin suuruinen yhteinen vesialue Taipalsaaren kuntaan.

Paavo Heikkosen ilmoittautumista vastaanottaa toimitusinsinööri Pirjo Alkiomaa.

Maanmittaustoimitus järjestettiin Taipalsaaren kunnantalolla 18.9.19. Tilaisuuteen olivat kirjeitse kutsutut kaikki yhdistyvien osakaskuntien osakaskiinteistöjen omistajat, joiden osoitetiedot ovat Maanmittauslaitoksen kiinteistörekisterissä. Lisäksi kutsu oli julkaistu 2.9.2019 Etelä-Saimaassa. Paikalle oli saapunut neljäntoista osakaskiinteistön edustajat joista kaksi Metsähallituksesta.

Yhdistymistoimituksen suoritti maanmittausinsinööri Pirjo Alkiomaa MML:lta. Toimituksessa ei tehty maastomittauksia, sillä vanhat rajat selviävät kiinteistörekisterikartalta ja vanhoista toimituskartoista eikä toimituksen luonteen vuoksi vanhoja rajoja ollut tarpeen käydä. Rekisterikarttaote uuden osakaskunnan alueista liitettiin toimituspöytäkirjaan.

Osakaskuntien tekemän sopimuksen mukaisesti uusi osakasluettelo on laadittu pinta-
alojen suhteessa. Yhdistymiseen tulivat mukaan kaikki entisten osakaskuntien alueet. Kokouksessa kukaan ei esittänyt huomautuksia yhdistämisperusteisiin eikä osakasluetteloon.

LISÄTIETOJA ANTAA: Pirjo Alkiomaa, 040 755 6227, pirjo.alkiomaa@maanmittauslaitos.fi
Korjattu 23.9.19: Kokouspäiväksi 18.9.19

Markku Talka Peltoin osakaskunnan johtoon

Julkaistu 20.9.19 Peltoi (MM). Toimituskokouksessa syntyneen uuden Peltoin yhteisen vesialueen osakaskunnan järjestäytymiskokous järjestettiin välittömästi toimituskokouksen jälkeen. Kokousta johti EK:n kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Vesa Tiitinen. Kokous hyväksyi osakaskunnalle säännöt ja valitsi osakaskunnan hallitukseen kuusi jäsentä varamiehineen. Puheenjohtajana toimii Markku Talka.

Kokouspöytäkirja liitteineen on nähtävillä Markku Talkalla, Suolahdentie 312, LEVÄNEN.

 Korjattu 23.9.19: Vesa Tiitinen on EK:n kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja.
Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Peltoi ja Karhunpää yhteen

Kyläyhdistys ry:n ylimääräinen vuosikokous pe 13.9.19 klo 18

Julkaistu 14.9.19. Muokattu 20.9.19 lisätty säännöt. Peltoi. Leväsen seudun kyläyhdistys ry (tässä: LSK ry) sai hyvän startin eilisessä ensimmäisessä vuosikokouksessaan. LSK otti vastaan viestikapulan elokuussa lakkautetulta Leväsen alueen kylätoimikunnalta: kylätoimintaa jatketaan samoilla linjoilla, nyt vain rekisteröitynä yhdistyksenä. Yhdistys toivotti tervetulleeksi uusia jäseniäkin, joita on jo yhteensä yli kaksikymmentä. Jäsenyys on ilmainen.

Henkilövalinnat sujuivat sutjakkaasti. LSK aloittaa Asko Saikko puheenjohtajanaan. Hallitukseen valittiin kuusi jäsentä: Kirsi Laamanen, Pasi Laamanen, Pauli Mikkola, Merja Nummi, Markku Talka ja Ritva Tujula. Hallitus valitsee taloudenhoitajan ja sihteerin ulkopuolelta.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Markku Muhonen ja hänen varamiehekseen Samuel Mustonen.

Lintutornin rakennustalkoiden jatkaminen ja uudenvuoden vastaanotto ovat toiminnan lähimmät virstanpylväät. Yhdistys on myös tarpeen tullen valmis antamaan talkoilla naapuriapua lähinnä vanhemmalle väelle.

Vuosikokousta isännöivät Soile ja Pauli Mikkola, joita kaikki kiittivät viihtyisistä järjestelyistä.

Leväsen seudun kyläyhdistys ry SÄÄNNÖT 2019 web

(MM)

Leväsen seudun kyläyhdistys ry:n (tässä: LSK ry) ylimääräinen vuosikokous järjestetetään pe 13.9.2019 klo 18 Pauli ja Soile Mikkolalla, Rinnetie 8, Levänen. Kaikki Leväsen alueen asukkaat ja asiasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Kokouksessa käsitellään vuosikokousasiat eli mm. yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen valinta sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen. Lisäksi päätetään Leväsen  alueen kylätoimikunnan toimintojen, varojen ja vastuiden vastaanottaminen.

”Talo tarjoaa” pientä purtavaa ja juotavaa.

LSK ry:n hallituksen puolesta sihteeri (MM)

Taustaa: Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) hyväksyi keväällä perustetun LSK ry:n säännöt 10.6.2019. Kyläyhdistyksen nykyinen hallitus ehdottaa 13.9. pidettävälle vuosikokoukselle, että LSK ry ottaa vastaan Leväsen alueen kylätoimikunnan toiminnot, varat ja vastuut.

14.8.19 pidetty kyläkokous päätti yksimielisesti lakkauttaa Leväsen alueen kylätoimikunnan, jotta sen toiminta voisi jatkua rekisteröidyn kyläyhdistyksen puitteissa.

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kyläyhdistys ry:n ylimääräinen vuosikokous pe 13.9.19 klo 18

Kyläyhdistys hyvin liikkeelle 13.9.19

Leväsen seudun kyläyhdistys ry:n (tässä: LSK ry) ylimääräinen vuosikokous  pe 13.9.2019 klo 18 Pauli ja Soile Mikkolalla, Rinnetie 8, Levänen.

Kaikki Leväsen alueen asukkaat ja asiasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Kokouksessa käsitellään vuosikokousasiat eli mm. yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen valinta sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen. Lisäksi päätetään Leväsen  alueen kylätoimikunnan toimintojen, varojen ja vastuiden vastaanottaminen.

”Talo tarjoaa” pientä purtavaa ja juotavaa.

LSK ry:n hallituksen puolesta sihteeri (MM)

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa Kyläyhdistys hyvin liikkeelle 13.9.19

2019 Wappu ilman lunta!

2019 Wappua juhlitaan Taipalsaaren Leväsissä aika keväisessä kelissä. Pitkään Fennoskandian yllä sinnitellyt sulkukorkeapaine on tuonut mukanaan kolmatta viikkoa melkein pelkkää auringonpaistetta. Välillä on päivisin  käyty jo kesäisissä lämpötiloissakin; pariakymmentä hätyyteltiin, vaikka öisin saattoi olla useita asteita miinuksella synnyttäen kunnon hankiaiset eli hankikannon.  Runsas lumipeite haihtui yöpakkasten ja auringon porotuksen myötä suureksi osaksi ilmaan. Saimaan vedenpinta on hyvin alhaalla; mahtaako vesistön pohjoisosien sulamisvedet muuttaa tilannetta kovin paljoa. Paksu lumivaippa piti roudan melkein kokonaan poissa. Jos joku jätti palsternakkoja, porkkanoita, maa-artisokkia, sipuleita ja jopa perunoita syksyllä maahan, niin hän on saanut nauttia jo viikkojen ajan erinomaisesti maassa säilyneistä tuoreista herkuista. Hauki on ollut Pien-Saimaalla kudulla jo kotvan ja tänään koivu on jo herkän vihreä; uutta pesäkoloa etsiviä kimalaisia ja ampiaisia, perhosia, kärpäsiä ja itikoita näkyy ja kuuluu – ja lukuisat linnut pitävät keväistä kuoroaan. Se on sitten kevät!

(MM)

Tallennettu kategorioihin Ei kategoriaa | Kommentit pois päältä artikkelissa 2019 Wappu ilman lunta!