Kalastuslupa-asiat

Osakaskunnan vuosikokouksessa 8.4. Päätettyä: verkkomerkeissä alkaa uusi 3-vuotiskausi 2015-2017. Hinta edelleen sama 5€/ merkki. Samoin rapumerkkien hinnat samat 1€/merkki. Maksetaan osakaskunnan tilille ennen kalastuksen aloittamista. Muut maksut myös säilyivät ennallaan.
Samoin rapumerkkien hinnat samat 1€/merkki.

Hoitokunta varsinaiset: Martti Myllys, Jyrki Asikainen, Riitta Palm, Hannu Toivanen

Silamus- ja torsajoen rauhoitus jatkuu toistaiseksi.
Pitkäjärvellä saa kalastaa verkolla silmäkoko min. 50mm max 2kpl/talous.

LUPA- JA MERKKIKÄYTÄNTÖ:Pyydysyksikköjen määräytymisperusteet:Tästä lähtien kaikilla muilla normaaleilla pyydyksillä pyytäminen on täysin vapaata jäsenille ja kyläläisille, ainoastaan uusia ns. ”ikimerkkejä” tarvitaan verkoilla pyytämisessä, josta 1 verkko = 1 pyydysyksikkö sekä erilliset rapuluvat / merkit.

Pyydysyksikköoikeudet toistaiseksi:

– osakaskunnan osakkaat enintään 10 yksikköä

– alle 1 ha:n tontin omistajaosakkaat 5 yksikköä

– osakaskunnan ulkopuoliset 3 yksikköä

Ikimerkit – käytäntö:

Näitä ”ikimerkkejä” voivat jokainen lunastaa kalastusesimieheltä Hannu Toivaselta, Palotie 34, 56800 Simpele, puh. 050 – 3023699.

Osakkaitten ja kesämökkiläisten lunastushinta on 5 euroa per merkki  ja ulkopuolisten lunastushinta on 10 euroa per merkki.

Lunastetut merkit ovat voimassa ilman lisämaksua ( = kertamaksu) 1.1.2012 lukien  31.12.2014 saakka.

Ne joilla on tällä hetkellä ikimerkit lunastettuna 2011 loppuun voimassa olleina tulee maksaa uusi lunastusmaksu suoraan Änkilän osakaskunnan tilille FI3854280840004488. Mikäli joku ei halua enää maksaa merkeistä, tulee ne välittömästi palauttaa kalastusesimiehelle Hannu Toivaselle.

Huom! Hävinneen/tuhoutuneen merkin tilalle on lunastettava uusi merkki edellä mainitun lunastushinnan mukaisesti.

Jos lunastaa esim. merkin v. 2012 tai 2014, hinta on sama kuin v. 2012 eli kannattaa lunastaa jo vuoden 2012 aikana haluamansa merkkimäärän = kattaa pitemmän jakson.

Muuta huomioitavaa:

Jatkossa pyritään muuttamaan käytäntöä siihen, että kalastusluvat jokainen maksaisi suoraan osakaskunnan tilille ja pankkikulujen takia pyritään jatkossa kolmen (3) vuoden lupamaksujaksoihin, jotta lupamaksut eivät hupenisi kaikki pankkikuluihin. 1.1.2009 lukien ikimerkkejä saa ainoastaan kalastuksen esimieheltä eli Hannu Toivaselta ja näin ollen muita luvanmyyjiä ei enää jatkossa esiinny.

Muut erityiset lupamaksut:

Osakkaitten ja alueen mökkiläisten koskilupa á 20 euroa/henkilö/vuosi 1 lohikala / kalastuskerta,  joka maksu tulee olla hyvissä ajoin maksettuna etukäteen ennen kalastustapahtumaa Hiitolajokiyhtymän tilille FI0254280820016734.

Ulkopuolisten tulee lunastaa koskiluvat toistaiseksi Änkilän Teboililta:

– Kangaskosken alapuoli /10 euroa/vrk/1 kala,

Lohipyynti perholla ja virvelillä, (alle 12 v. lapsi samalla luvalla aikuisen holhoojansa kanssa / ei yksin.)

Edellä kerrottuun erotuksena on huomioitava, että osakkaitten ja mökkiläisten koskilupa Torsa-Silamusjokien osalta on 10 euroa/vuosi/2 lohikalaa/kerta (vrk), joka tulee olla maksettuna etukäteen ennen kalastustapahtumaa Änkilän osaskaskunnan tilille FI3854280840004488.

HUOM!  Vuosiluvan maksaneet ovat velvollisia pitämään saalispäiväkirjaakalastuskerroiltaan, joka tulee sitten vuoden lopulla toimittaa osakaskunnan jollekin toimihenkilölle, joka vastaavasti toimittaa sen sitten kalastuksen esimiehelle eli Hannu Toivaselle.

Muualla kuin koskialueella tapahtuvan viehe/uistin-välineen lupamaksu on toistaiseksi seuraava:

osakkaat ja alueen mökkiläiset:  maksua ei peritä = ilmainen jaulkopuoliset 5 euroa / henkilö / vuosi, jotka maksut tulee olla hyvissä ajoin maksettuna etukäteen ennen kalastustapahtumaa Änkilän osakaskunnan tilille FI3854280840004488. Pankkisiirtoon selvä merkintä maksajasta ja maksu koskee esim. viehemaksua sekä jos haluaa samalla maksaa useammalta vuodelta kerralla, maksu vuosilta ……………………

Rajoitukset:

Silamus- ja Torsajoki rauhoitettu kalastukselta toistaiseksi.

Uistelu ja virveli: (Vetouistelu sallitaan moottorilla, max: 2 vapaa/vene)Ravustus:Vain kalastuskunnan osakkailla ja alueella asuvilla oikeus ravustukseen ja enintään 30 mertaa / talous. Lupamaksu=1 euro / merta / vuosi. Ravustusmaksu on maksettava 31.7. mennessä ja ravustukseen varataan omat  ”ikimerkit”.

Erityissäännöt verkkopyynnissä:

Pitkäjärvellä alle 90 mm kielletty.

Huom! Merkit molempiin päihin!

Kokkolanjoella välillä paperitehdas – Ritakoski kielletty läpi vuoden.

Muut säännökset:

– Sorsastus kielletty välillä Pientorsa-Silamus, Paavo Vennon-Kirvesniemen linjasta

alajokisuulle – Ritakosken pato ja Mäntylampi.

– Sorsavedet vuokrattu Pitkäjärvellä Simpeleen Seudun Eränkävijät ja

Kokkolan – (Hiitolan-) joen osalta Kokkolanjoen Erämiehille.

– Kalastuskielloista ja -rajoituksista vesialueilla päätetään vuosikokouksessa.