Parkkarila – paras paikka!

Tervetuloa Parkkarilan kaupunginosan omille sivuille.

Omakotialueen isoilla puutarhatonteilla voi asua omassa rauhassa kaupungin kainalossa lähellä palveluita. Parkkarilan talot ovat pääosin 50-60 vuotta vanhoja ja antavat alueelle oman leimansa.  

Lähes kaikki palvelut ovat alle kahden kilometrin etäisyydellä – kävelymatkan päässä kotoa. Liikkuminen hyviä pyöräteitä pitkin on vaivatonta. Henkilöautoliikenteen haittoja, joita on esiintynyt SaiPan liigapeli-iltoina, on pyritty vähentämään katuhidasteilla ja muulla liikenteen ohjauksella.

Kaukaan koulu, leikkipuisto, kaksi lähikauppaa, kioski ja baari tarjoavat peruspalveluita. Kisapuiston jäähallit ja tekojäärata ovat valaistun pururadan/hiihtoladun lisäksi liikunnanharrastajien ulottuvilla. Uimahallit ja Saimaan rannat kutsuvat veden äärelle.
Parkkarilasta on myös lyhyt matka keskussairaalan lähellä olevalle golf-viheriölle.
 
Kaupungin palvelujen, kauppojen yms. yritysten lisäksi alueella toimii kampaamo, uusmediayritys ja Etelä-Saimaan lehtitalo.

Parkkarilan asukkaat edustavat monia eri ammatteja ja heillä on laajaa osaamista. Vuonna 2003 perustettu Parkkarilan asukasyhdistys pyrkii kartoittamaan osaajia ja virittämään vanhaa naapuriavun perinnettä vastavuoroisuuden periaatteella.

Yhteistä toimintaa järjestetään mm. siivoustalkoiden ja ympäristönhoidon merkeissä, järjestämällä asukastilaisuuksia ja tempauksia.

Kategoriat: Ei kategoriaa | 3 kommenttia