TAVATAAN KIVISALMEN HULEVESIKOSTEIKOLLA ma 27.1.2014 klo 14-17

Tarjolla lämmintä mehua ja piparia sekä tietoa Pien-Saimaan kunnostuksesta ja kosteikkorakentamisesta

Paikalla kosteikkoasiamies Antti Happonen, ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen ja projektikoordinaattori Raija Aura esittelevät Kivisalmen hulevesikosteikkoa sekä Pien-Saimaan kunnostusta ja kosteikkorakentamista laajemminkin.

Lappeenrannan kaupunki on rakentanut yhteensä viisi hulevesikosteikkoa Sunisenlahden valuma-alueelle.  Tämän lisäksi koko Pien-Saimaan valuma-alueella on tällä hetkellä valmiina 21 kohdetta ja saman verran kohteita on vireillä. Kosteikkojen tarkoituksena on tasata virtaamia ja pidättää kiintoaine- ja ravinnekuormitusta.

Kivisalmen hulevesikosteikko on valmistunut talvella 2013 ja sitä ehostettiin vielä tammikuussa 2014. Kosteikkoa esitellään asukkaille ja tiedotusvälineille maanantaina 27.1.204 klo 14-17. Kulku kosteikolle Tanhuantien alkupäästä.

Pien-Saimaan kunnostus etenee myös muilla keinoin: meneillään olevia toimenpiteitä ovat Kivisalmen pumppaamon työmaa, kosteikkorakentaminen, hoitokalastus ja jätevesineuvonta sekä tiedotus ja seuranta.

Paikalle toivotaan lähiasukkaita, tiedotusvälineitä ja kaikkia Pien-Saimaasta kiinnostuneita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *