Tervetuloa Tarkkolan Seudun Kylät ry:n sivuille!

Kyläyhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluu 21 pientä kylää Ruokolahden kunnan itäosassa. Alue rajautuu idässä Rautjärven kunnan asemanseutuun, lännessä Käringin alueen kyliin ja pohjoisessa Pohjalankilaan. Kyläyhdistyksen alueella asuu noin 350 vakituista asukasta. Lisäksi alueella on runsaasti vapaa-ajanasukkaita.

Kyläyhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää niin kylien vakinaisten asukkaiden ja vapaa-ajan asukkaiden kuin kyliltä jo pois muuttaneiden entisten asukkaidenkin toimintamahdollisuuksia ja viihtymistä omassa kylässä. Järjestämme vuosittain erilaisia tapahtumia ja toimintaa. Lippulaivamme tapahtumatuotannossa on Tarkkolan harrastajateatteri, joka esittää joka toinen vuosi hauskan kesäteatterinäytelmän Hikipään vintillä.

Kyläyhdistys otti ison askeleen huhtikuussa 2019, kun ostimme Ruokolahden kunnalta vuonna 1913 rakennetun Tarkkolan vanhan kyläkoulun yhdistyksen omistukseen kylätaloksi. Kylätalon kiinteistön ja piha-alueen laaja kunnostushanke käynnistyy syksyn aikana. Hankkeelle on haettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahaston investointitukea. Hankkeessa tarvitaan mittavaa talkootyöpanosta – olet tervetullut mukaan reippaaseen ja innostuneeseen joukkoomme! Hankkeen toimenpiteistä ja talkootyötä tiedotetaan näillä nettisivuillamme ja paikallislehden seurapalstalla.

 

 

Kategoriat: Yleinen | Jätä kommentti