Etelä-Karjalan vuoden kylä ja kylätoimijat valittu

Etelä-Karjalan vuoden kylä on Rautjärven Asemanseutu

Etelä-Karjalan Kylät ry valitsi vuoden 2014 eteläkarjalaiseksi kyläksi Rautjärven Asemanseudun. Viime vuosien aikaan kylällä on panostettu viihtyisyyteen ja lisätty tapahtumatarjontaa. Kylä sai kiitosta uusiutumiskyvystään ja erityisesti siitä, että on saanut nuoret mukaan kylätoimintaan ja järjestämään tapahtumia. 

Rautjärven Asemanseudun aktiivit iloitsevat Etelä-Karjalan vuoden kylä –tittelistä. Takana Jarmo Ovaska, edessä vasemmalta Tuija Juga, Maria Tiippana ja Satu Ovaska.
Rautjärven Asemanseudun aktiivit iloitsevat Etelä-Karjalan vuoden kylä –tittelistä. Takana Jarmo Ovaska, edessä vasemmalta Tuija Juga, Maria Tiippana ja Satu Ovaska.

Vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjänä palkittiin savitaipalelainen Pirjo Pöllönen, joka on periksi antamattomasti toiminut maaseudun elinvoimaisuuden puolesta vuosikymmenien ajan niin työssään kuin luottamustehtävissään. Vuoden maaseutu-toimijoina palkittiin Lappeenrannan Haapajärven Esa Hyväri ja Harri Kälviäinen, jotka ovat toimineet kylänsä elinvoiman ja viihtyisyyden eteen useita vuosia. Aikaansaavat miehet osaavat innostaa toimintaan mukaan myös runsaasti talkoolaisia.

Onnittelut voittajille! Valitut osallistuvat valtakunnalliseen Vuoden kylä- ja toimijavalintaan, jonka tulokset julkaistaan 30.-31.8.2014 Hankasalmella paikalliskehittäjien Lokaali –juhlassa.