Kestävä ruokaketju ti 12.4. klo 9.00 – 10.00 Tutkittua tietoa luomusta -luennolla – osallistu verkossa tai Mikkelin yliopistokeskuksessa

Kestävä ruokaketju-luento ti 12.4. klo 9.00 – 10.00

Kestävä ruokaketju on aiheena tiistaina 12.4.2016 Luomuinstituutin Tutkittua tietoa luomusta -luennolla, jonka pitää professori Sirpa Kurppa Luonnonvarakeskuksesta.

Professori Sirpa Kurppa tarkastelee ruokaketjun kulttuurisen, sosiaalisen, taloudellisen sekä ympäristöllisen kestävyyden merkitystä sekä ruokaketjun että sen eri vaiheiden alueellisen merkityksen näkökulmasta. Kestävyyden arvioinnin osa-alueista ympäristövaikutusten ja ympäristösuorituskyvyn arviointi on parhaiten kehittynyt, ja esimerkit keskittyvät siihen. Ympäristövaikutusarviointi antaa kuitenkin mallia muiden, vasta kehittymisvaiheessa olevien kestävyyden ulottuvuuksien arviointiin.

Kiertotalouden näkökulmasta tulisi siirtyä ennen pitkää aitoon kestävän ruokasyklin (cycle) arviointiin eli ruokaketju pitäisi pystyä sulkemaan palautusvirtojen kestävän hallinnan kautta ruokaketjun alkupisteeseen.

Paikka: Verkko-osallistuminen TAI Mikkelin yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 7, Cultiva-rakennus, neuvotteluhuone 1003, 1. krs

Aika: Tiistai 12.4.2016 klo 9–10 luento ja keskustelua

Verkko-osallistuminen: Luentoja voi seurata myös verkon kautta Luomuinstituutin verkkokokoushuoneessa. Valitse ”Enter as a Guest”. Katso ohjeet verkkokokoukseen osallistumiseenLuento tallennetaan ja luentoesitys sekä tallenne ovat katsottavissa luennon jälkeenLuomuinstituutin verkkosivuilta.

Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Monitieteiset Tutkittua tietoa luomusta -luennot jatkuvat joka toinen tiistai. Seuraava luento on ti 26.4. aiheesta ”Ovatko lisäaineet turvallisia?” Sen pitää professori Marina Heinonen Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksesta.

 

Lisätietoa luennoista: 

www.luomuinstituutti.fi
www.facebook.com/luomuinstituutti  
http://luomuinstituutti.fi/materiaalipankki(Luentotallenteet ja luentoesitykset)

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!