Ympäri Suomea: Avoimet Kylät 11.6.2016

Pop up -tyyliin toteutettu Avoimet Kylät saa sadoissa kylissä tapahtumaan vielä enemmän kuin normiarkena. Poikkea kesäkuun toisena lauantaina lähikylillä tai bongaa uusi tuttavuus – olet lämpimästi tervetullut kylään!

Avoimet Kylät -päivänä sadat kylät ympäri Suomen toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Teemapäivänä on kiva poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.

Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: Toritapahtumia, kiertoajeluja, linturetkiä, kisailuja, näyttelyitä, saunomista, kahvittelua sekä paljon paljon muuta. Toiminta on kaikille avointa ja menosta vastaavat kylien aktiiviset toimijat yhdistyksistä yrityksiin.

Pieni varoituskin on paikallaan: Avoimet Kylät saattaa tartuttaa kutinan maallemuuttoon tai vapaa-ajan asumiseen maalaisympäristössä. Jos näin käy, kylillä otetaan vastuu tapahtuneesta ja autetaan potilas uuteen alkuun.

Suomi 100 juhlavuonna 2017 Avoimet Kylät esiintyy entistä näyttävämmin, mutta nautitaan ensin tämänvuotisista hulinoista.

Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylätoiminta ja maakunnalliset kyläyhdistykset. Osallistujakylät löytyvät kartalta osoitteesta www.avoimetkylat.fi heti toukokuun puolivälin jälkeen.