Tietoa yhdistyksestä

Kyläyhdistys Korvenrauha ry toimii paikallisten asukkaiden, yhdistysten ja yritysten voimien yhteen kokoajana. Käsittelemme asukkaiden toiveita kaikenlaisista kylän kehittämiseen liittyvistä asioista ja keräämme vapaaehtoisvoimia toiveiden toteuttamiseksi. Myös kyläläisten yhteisten asioiden hoito kaupungin päättäjien ja viranomaisten suuntaan onnistuu paremmin kyläyhdistyksen voimin kuin yksittäiseltä asukkaalta.

Kyläyhdistys on rakentanut talkoovoimin mm. lasten leikkipuiston ja ylläpitää kyläläisten käytössä olevaa rantasaunaa Rauhassa.

Kyläyhdistys järjestää vuosittain useita erilaisia tapahtumia, mm. laskiaistapahtuman, tienvarsien siivoustalkoot, kyläillan ja syksyllä kynttiläsaunan. Tiedot tapahtumista löytyvät ajankohtaista-sivuilta.

Toiminta-alue

Kyläyhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluvat Korvenkylän taajaman lisäksi Rauha, Tiuruniemi ja osa Pellisenrantaa. Taajama-alue jaetaan seuraaviin alueisiin: Korvenkangas, Hepoharju, Korvenkeskus, Asemanrinne, Repokivi, Vipele, Papusenranta, Hiekkapeto, Muteikko, Mullinmäki ja Kurenmäki.

 

1 Response to Tietoa yhdistyksestä

 1. Korvenrauha sanoo:

  Hei ja kiitos palautteesta.

  Korvenrauhan vanha nettisivu on poistettu käytöstä vuonna 2014, koska Etelä-Karjalan kylät vaihtoi järjestelmää. Tämä uusi sivu ei ole ollut vielä virallisesti ja täysipainoisesti käytössä, tänne on ainoastaan siirretty osa vanhoista tiedoista. Koko sivuston päivitys on aika iso urakka harrastajille, mutta se on parhaillaan työn alla.

  Yhdistys on samoilla linjoilla kanssasi sikäli, että vuoden 2015 toimintasuunnitelmassa yksi oleellisista asioista on tehostaa viestintää. Tehtäviä on jaettu uudelleen siten, että tiedotukseen on nimetty erillinen vastuuhenkilö. Tämä sivu on tarkoitus ottaa aktiiviseen käyttöön heti alkuvuodesta. Myös pöytäkirjoja aletaan julkaista nettisivulla. Lisäksi tiedotusta jatketaan entisillä kanavilla Uutisvuoksen seurapalstalla, kylän ilmoitustauluilla ja facebookissa.

  Valkamanrannasta yhdistys järjesti syksyllä julkisen yleisötilaisuuden, johon osallistui noin 35 kyläläistä. Kokous vastusti Valkaman myyntiä yksimielisesti. Kyläyhdistys teki asiasta oikaisuvaatimuksen. Myös monet yksityishenkilöt olivat erittäin aktiivisia hankeessa ja yhteisellä kutsulla kutsuimme paikan päälle teknisen lautakunnan puheenjohtajan katsomaan, mitä on kaupan. Valkama-aktiivit kävivät myös tapaamassa Kimmo Jarvaa, keräsivät adressia, hankkivat tietoa ministeriöstä ja kaupungin kaavaosastolta sekä kirjoittivat aiheesta mielipidekirjoituksia ja useita oikaisuvaatimuksia. Näiden toimenpiteiden yhteisvaikutuksesta kauppa peruuntui ja ranta säilyy yhteiskäytössä. Kylällä on perustettu Valkaman saunaseura, joka pyrkii jatkamaan saunan yhteisvuoroja. Se ei ole kyläyhdistyksen hallinnoima, mutta voimme tiedottaa uudesta toiminnasta, jos saamme tietoja.

  Rauhan vesialueasiassa kyläyhdistys ei ole ollut viime vuonna varsinaisena toimijana, vaan päätökset ovat olleet osakaskunnan käsissä. Aiemmin yhdistys on ottanut kantaa hanketta vastaan. Kelluva kylä -hanke on kuitenkin torjuttu viime talven aikana kahteen kertaan, kuten lehdistä olemme lukeneet.

  Jäsenmaksutiedot löytyvät Jäseneksi-sivulta yläpalkista.

  Parhaiten tietoa saa tietenkin tulemalla mukaan kokouksiin ja avoimiin yleisötilaisuuksiin. Lämpimästi tervetuloa mukaan myös hallituksen toimintaan. Uudet paikat ovat jaossa aina loppusyksystä, ja halukkaille on aina tilaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *