Leväsen väki valitsi uuden kylätoimikunnan 2013

Pauli Mikkola (oik.) johti puhetta vuosikokouksessa

Pauli Mikkola (oik.) johti puhetta vuosikokouksessa. Vas. Esa Lautala, Pertti Tujula ja uudelleen valittu kylätoimen pj. Asko Saikko.

Leväsen alueen kylätoimen vuosikokous pidettiin sunnuntaina 24.2.13 viidentoista henkilön voimin metsästäjien majalla leppoisissa tunnelmissa. Toiminnan suuntaviivat säilyivät aika lailla entisillä raiteilla. Puheenjohtajana jatkaa Asko Saikko. Toimikuntaan valittiin kaksi uutta jäsentä, Pauli Mikkola ja Mika Kontula, molemmat Leväsen keskustasta. Kokouksessa kuultiin myös Leväsissä aloittaneen uuden hotellin toiminnasta.

2013-02-24 Sergei ja Natasha Leväsen kylätoimen vuosikokouksessa EL 72dpi24.2.13 Kokouksen aluksi Sergei Skortsov, joka toimi tulkkina, sekä Leväsen koulun toinen omistajasisaruksista, Natasha, kertoivat kiinnostuneelle kokousväelle Leväsen koulussa juuri alkaneesta hotellitoiminnasta. Vierailla itsellään oli vastavuoroisesti kysyttävää kokoukselta.

Sergei Skortsov kertoi, että hotelli pyrkii palvelemaan erityisesti nuoriso- ja muuten aktiivisia urheiluryhmiä. Suunnitelmissa on vastaanottaa jääkiekkoilijoita, jalkapalloilijoita ja yleisurheilijoita. Myös nuoriso- perhe- ja yritysryhmiä on toiminnalla tarkoitus tavoittaa. Tulevaisuus näyttää, miten suunnitelmat toteutuvat. Hotelli vastaanotti ensimmäiset vieraansa tammikuussa venäläisten lomakauden aikana. Tällä hetkellä on hiljaisempaa. Hotelli työllistää ainakin kaksi henkeä ja on taloudellisesti tarkoituksenmukaisempaa pyrkiä palvelemaan ryhmiä kuin toimia sesonkien välillä vajaalla kapasiteetilla.

Sergein mukaan koulun saneeraus on kestänyt puolitoista vuotta ja on tullut maksamaan jo enemmän kuin koulun hankintahinta. Yksi iso investointi tulevaisuuteen ja ekologisuuteen on maalämpö, joka on korvannut paljon kalliimman öljylämmityksen, on vuorostaan on jäänyt varalle. Yhdistetty veistoluokka- ja lämpökeskusrakennus on nykyään kolmen huoneen ja keittiön mökki. Opettajan päätyhuoneistoa kunnostetaan. Tällä hetkellä on valmiina kolmetoista 2-4h huonetta. Koulurakennuksesta poistettiin kaikki vanhat eristeet ja lattiat on nostettu. Muutama hirsi on korvattu uusilla, mutta kokonaisuudessaan talo osoittautui Sergein mukaan paljon parempikuntoiseksi kuin alunperin pelättiin. Monessa paikassa esiintyneet pienet vesivuodot johtuivat ilmeisesti siitä, että putkisto oli aikanaan rakennettu eri metalleja sisältävistä putkista. Rakennusoikeuteen kuuluu vielä muutama pieni mökki ja rantasauna. Suunnitelmissa on ainakin rakentaa sauna hotellivieraille. Rannassa on ELY-keskuksen luvalla tehty pieni ruoppaus traktorikaivurilla ja sinne on rakennettu myös laituri.

Pien-Saimaa on yhteinen asia

Pien-Saimaa on yhteinen asia

Uuden hotellin esittelyn ja sitä seuranneen molemminpuolisen kysely- ja vastaustuokion päätteeksi kylätoimikunnan puheenjohtaja Asko Saikko luovutti hotellin edustajille Pien-Saimaan puolesta -kampanjan kassin. Hotellin imagollekin alueen luonnon puhtaus on hyvin tärkeä asia.

Tällä hetkellä yritys kartoittaa lähialueen ja yleensä Taipalsaaren liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia. Sergein mukaan olisi hyvä, jos tiedossa olisi jotkin reitit, joita pitkin esimerkiksi yleisurheilijoilla olisi mahdollista liikkua metsässä aiheuttamatta häiriötä kylän asukkaille. Isomman luokan yleisurheiluun soveltuvia liikuntapaikkoja löytyy lähinnä kunnan urheilukeskuksesta, yrittäjää opastettiin. Yhteydenpitoa ja toiminnan pelisääntöjä kaivattiin molemmin puolin.

2013-02-24 Vuosikokous keskustelua 72dpiSergei toivotti paikallisia asukkaita pitämään koululla juhliaan. Anniskelupaikkaa hotellille ei kuitenkaan tule. Kokouksessa todettiin, että on itse asiassa hyvä asia, että nuorille urheilijoille ei olekaan tarjolla alkoholia.

Kokouksessa toivottiin, että jääkiekkokentällä olisi mahdollista pelata tennistä, kuten joskus aiempina vuosina tehtiin. Mikäli kenttää kunnostetaan tenniskäyttöön soveltuvaksi, Sergei kertoi hotellin mielellään osallistuvan osaltaan kustannuksiin, samoinkuin lentopallokentän rakentamiseen, esimerkiksi koneurakoinnin kustannuksien kattamiseksi.

Hauska tutustua, naapuri.

Hauska tutustua, naapuri! Kokouksen yhteydessä leväsläisillä Kuntoloilla oli tilaisuus tutustua ensi kertaa uuteen naapuriinsa

Lauri Heikka joutuu odottamaan Eviran tuloksia, enenkuin uskaltaa laittaa särkeä purkkiin

Lauri Heikka joutuu odottamaan Eviran tuloksia, ennenkuin uskaltaa laittaa Riutanselän särkeä purkkiin

Pien-Saimaa nousi kokouksessa myös esiin. Saarenpän kalastuskunnan puheenjohtaja Lauri Heikka kertoi kokousväelle lähettäneensä kuluneella viikolla Eviralle näytteen Riutanselältä 14.2. muikkuverkolla ylävedestä pyydetyistä särjistä, joiden vatsasta löytyi vielä tunnistamatonta sinisenmustaa mönjää, joka ei tosin tuoksu pahalta vaan kalalta. Aine ei tartu käsiin, vaan liukenee helposti veteen. Eviran alustavassa mikroskooppitutkimuksessa aineen kiderakenne näyttää punaiselta ja viittaa yllättäen lähinnä maaliin tai kemikaaliin. Lähiaikoina annettavia tarkempia analyysituloksia odotellessa kaloja ei tulisi Eviran mukaan käyttää ravinnoksi. Heikan mukaan ahvenissa tai kuhissa vastaavaa ilmiötä ei ole havaittu.

2013-02-24 Väinö Kalpio 72dpi

Leväsläinen Väinö Kalpio (kolmas oikealta) siirtäisi laajat tietonsa laitteista ilmaiseksi paikallisille nuorille kylätalkkareille, jos joku haluaisi sellaiseksi kouluttautua

Leväsläinen Väinö Kalpiota huoletti kaikenlaisten palvelujen siirtyminen lähialueelta kaupungin firmoille ja siitä seuraava voimakas ylihinnoittelu, johon juuri kellään ei ole varaa. Erääksi ratkaisuksi hän ehdotti oman toimen ohella toimivien nuorten kylätalkkarijärjestelmän aikaansaamista Leväsienkin alueelle. Eri puolilla Suomea on hänen mukaansa luotu kekseliäitä keinoja, jotka helpottavat toiminnan käytännön pyörittämistä. Nuoret pitäisi tietenkin ensin kouluttaa hallitsemaan esimerkiksi vanhoja lämmitysjärjestelmiä ja muita laitteita. Tähän olisi tarjolla vielä asiansa hyvin osaavaa vanhempaa väkeä, jotka siirtäsivät mielellään syvällistä hiljaista tietoaan nuorille, jotka saisivat samalla ilmaista koulutusta.

Vuosikokouskutsu

Leväsen alueen kylätoimen vuosikokous on sunnuntaina 24.2.13 klo 18 alkaen Leväsen metsästäjien majalla koulun lähellä. Kaikki alueen asukkaat ovat lämpimästi tervetulleita viettämään talvi-iltaa metsän hämyssä! Käsitellään vuosikokousasiat. HUOM! SERGEI SKORTSOV TULEE KOKOUKSEEMME KERTOMAAN TOIMINNASTA LEVÄSEN KOULULLA. TULEHA KUUNTELEMAAN  JA KYSELEMÄÄN, MITÄ KOULULLE KUULUU.

2013-02-17 Vuosikokouskutsu pic  72dpi

Vanhaa riihtä puretaan Peltoissa 90-luvun alkupuolella. Riihi on poissa, nimi säilyy: riihen risteys!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.