Hoitonuottausta Pien-Saimaan Maavedellä

 Rasvaevätöntä hopeakylkeä roppakaupalla2015-03-04 Hoitonuottaa lasketaan Maavedellä_postcard web

2015-03-04 Pien-Saimaan Maavesi. Hyvä sää ja jääkeli suosi Pien-Saimaan Maavedellä tänään tapahtunutta hoitonuottausta Peltoin osakaskunnan vesialueella. Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen kalatalousneuvoja Vesa Tiitisen mukaan tämänpäiväinen talvinuottaus kuului Pien-Saimaan aiemmin päättyneen PISA-hankkeen jatko-osaan. Tiitisen lisäksi nuottaporukkaan kuuluivat hoitokalastuksen konkarit Kari Kinnunen ja Veikko Nevala. Paikalla oli myös paikallisten kalastuskuntien edustajia, mm. Peltoin osakaskunnan esimies Markku Talka ja Saarenpään esimies Lauri Heikka. Nuottausta suoritetaan kuluvalla viikolla myös mm. Saarenpään puolella Maavettä. Myös Laitsaarenselkä ja Riutanselän ympäristö kuuluvat talvinuottaussuunnitelmaan.

Tänään nuotta laskettiin noin viiden metrin syvyiseen hyvin tasasyvyiseen vesialueeseen, jossa viistokaikuluotauksella oli havaittu pienkalaparven liikkuvan. Reilun parin tunnin hitaan vedon jälkeen kaksisataa metriä leveä nuotta oli kulkenut puolisen kilometriä, kattaen siis noin kymmenen hehtaarin alueen.

Vaikka alueella kalaa tiedettiinkin olevan, vaihtelivat ennakkoarviot saaliista 1-2000 kilon välillä. Noin 750 kilon saalis ja saaliin lajijakauma tyydyttivät kalastajia. Erityisenä kohteena oli pienikokoinen lahna, jota tulikin melkoisesti. Salakkaa ja särkeäkin joukossa oli. Myös isompia lahnoja tuli kohtalaisesti, mutta ne niinkuin hauet, pari otettavan kokoista kuhaa (ja joitakin kesän-kahden ikäisiä) ja isot lahnat päästettiin takaisin järveen. Muutama lahna, joiden kyljessä oli havaittavissa jotain, nostettiin pois. Ahvenia oli erittäin vähän, epäiltiin niiden jo siirtyneen lähemmäs rantaa.

P.S. Lisää nuottauskuvia Leväsen kyläalbumin sivuilla (myös tästä linkistä: http://goo.gl/n8xrFs). Valitettavasti kuvatekstit vielä puuttuvat.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.