Kyläyhdistys

Mikkolanniemen kyläyhdistys 2009

Kyläyhdistyksen perustamisideana oli parantaa 115 asukkaan kylän elinoloja ja viihtyvyyttä. Samaa ajatusta on pidetty esillä myös toiminnan jatkuessa.

Kyläyhdistyksessä päätösvaltaa käyttää säännöllisesti kokoontuva hallitus sekä kerran vuodessa  vuosikokous, joka on tarkoitettu kaikille yhdistyksen jäsenille.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, avustuksia ja testamentteja. Se saa omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta, järjestää kilpailuja, huvitilaisuuksia, tehdä tarkoitukseen liittyviä julkaisuja sekä toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä.

Kyläyhdistyksen toimintaa voi kannattaa myös hankkimalla kotaosakkeen Tervakummun kodasta. Osakkeita on useita erihintaisia.

Aktiivinen kyläyhdistys on järjestänyt historiansa aikana paljon erilaista toimintaa kyläläisten ja muidenkin iloksi. Tapahtumien keskuspaikkana on entinen kyläkoulu, jonka omistaa vajaan kymmenen mikkolanniemeläisen omistama Mikkolanniemen Kylätuki Oy. Se vastaa rakennusten ylläpidosta ja vuokraa niitä edelleen kyläyhdistyksen käyttöön. Paikkan nimi on nyt Mikkolanniemen  toiminta-, retkeily- ja kulttuurikeskus.

Kyläyhdistyksen järjestämistä tapahtumista perinteeksi ovat muodostuneet Maailman pienimmät joulumessut, joita on järjestetty jo vuodesta 1998. Messumyyjiä ja -esittelijöitä saapuu joka vuosi koko lähiseudulta tekemään tuotteitaan tunnetuksi.

Tällä hetkellä kyläyhdistyksen toiminta painottuu teatteriharrastukseen; yhdistyksen hallinnoiman ”Mikkis-teatterin” näytelmä ”Muhoksen Mimmi” oli  kesällä 2009 suuri menestys.