eKarjalalta apua valokuituosuuskuntien perustamiseen (Tiedote 23.1.2014)

Etelä-Karjalassa on käynnistynyt Osuuskunnat verkonrakentajina 1 –hanke, jonka tarkoituksena on saada käyntiin useampia osuuskuntatyyppisiä kylä- tai kuntahankkeita, joiden toteutus tulisi mm. Maaseutuohjelmasta kun ohjelman rahoitus käynnistyy 2014 lopussa tai 2015 alussa. Valokuituyhteydet ovat jatkossa välttämättömyys maaseudulla palvelujen siirtyessä enenevässä määrin internetiin sekä kunta- ja maakuntakeskuksiin.

– Nopeita ja varmoja valokuituverkkoja kaipaavat toimijat tarvitsevat kipeästi tietoa ja tukea osuuskuntien perustamiseen, verkkosuunnitteluun ja hankehakuun liittyvissä asioissa, hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja, Savitaipaleen kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi toteaa.

Kun valokuituosuuskuntaa mietitään omalle alueelle, niin ensimmäinen toimenpide on kysyntäkartoituksen tekeminen. Kun se on tehty, voidaan verkolle tehdä tarkka kustannuslaskenta.

– Ottakaa yhteyttä, palvelujohtaja Heli Pajuvirta Tietomaakunta eKarjala Oy:stä kehottaa.

Hanke järjestää myös valokuituiltoja, johon kutsutaan asiantuntijoita jakamaan omia kokemuksiaan verkkojen rakentamisesta.
-Meillä täällä Etelä-Karjalassa alkaa olla erinomaisia esimerkkejä osuuskuntamallisista toteutuksista – ensimmäisenä osuuskuntaverkon toteutti rivakassa tahdissa Paimensaari, Pajuvirta iloitsee.

Hankkeen nettisivut löytyvät osoitteesta https://kylat.ekarjala.fi/osuuskuntaverkko

Lisätietoja:
Ohjausryhmän puheenjohtaja, kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi, Savitaipaleen kunta, puh. 040 560 3075
Hankkeen vetäjä, palvelujohtaja Heli Pajuvirta, Tietomaakunta eKarjala Oy, puh. 040 707 4772

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.