15.7.2006: Ahokkalan muuntajan kunnostus

Historian siipien havinaa on kuultavissa, kun vanhoilta kotisivuilta poimitaan viimeiset helmet talteen.

Simo Sällilän tiluksilla Ahokkalassa on vanha 1970 luvulla käytöstä pois jäänyt muuntaja. Simo on haaveillut rapistuneen muuntajan kunnostamisesta siitä asti, kun hän vaimonsa Varpun kanssa 1991 osti tilan. Nyt kylienyhdistys lähti haaveeseen mukaan rakennustarvikkeiden hankintojen osalta ja kunnostus saattoi alkaa.


Viime syksynä Simo aloitti kunnostusprojektin, kun muuntajan katto alkoi olla romahtamaisillaan. Uuden katon tuli tekemään kullankaivaja Seppo Mauno Sodankylästä. Muun remontin Simo teki itse ja nyt vietettiin maalaustalkoita.

Talkoissa heräsi ideoita muuntajan uusiokäyttöön:
– kerrossängyt viiteen kerrokseen matkailijoille
– tanssilava
– baari
– leikkimökki

Ideoiden täytäntöönpanoa haittaa kylläkin muuntajan luonnollinen sijainti sähkölinjan alla.

Talkoiden tarjoilusta vastasi Erkki Sirkka, joka oli paistamassa mainioita muikkuja Tsv:n isolla muurikkapannulla. Kylläpä maistui! Musiikkiakin saimme kuullaksemme, kun Mauno Hongisto soitteli huuliharppujaan, joita mieheltä kuulema löytyy kolmisenkymmentä.

Meillä oli niin mukavaa! Talkoot ovat oikein hauskoja sosiaalisia tapahtumia.
Lisää tällaisia!

 

Lisää kuvia:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *