PISA 2013 – Tiedote 10

Läntisen Pien-Saimaan veden laatu on heikentynyt loppukesällä 2011. Heinäkuun hellejakson jälkeen vesi on ollut sameaa ja väriltään vihreää. Veden laatua on näkyvästi heikentänyt poikkeuksellisen runsaana esiintynyt nielulevien heimoon kuuluva laji Cryptomonas sp. Laji on harmiton eikä muodosta myrkkyä, mutta värjää veden vihreäksi. Veden laadun heikentymisen johdosta otetaan lisänäytteitä tulevilla viikoilla ja asiasta tiedotetaan, kun tulokset valmistuvat.

Sinileviä on havaittu heinä- ja elokuussa vain paikoittain ja melko pieniä määriä. Veden vihreäksi värjännyt nielulevä Cryptomonas on yleisenä esiintyvät Pien-Saimaan tyypilliseen lajistoon kuuluva levä, joka tänä kesänä on vain esiintynyt normaalia runsaampana.

Tiedote 10

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *