Kysely Pien-Saima​an tilasta ja virkistysk​äytöstä!

Pien-Saimaan vedenlaatu on heikentynyt vuosikymmenten kuluessa. Vesi on muun muassa samentunut, leväkukinnot toistuvat ja pyydykset limoittuvat. Tänään (1.10.) avatussa verkkokyselyssä Suomen ympäristökeskus (SYKE) kysyy alueen asukkailta ja mökkiläisiltä, miten he käyttävät vesistöä ja mitä mieltä he ovat sen tilasta. Vastausaikaa on 21. lokakuuta asti.

Kyselyyn voi osallistua osoitteessa www.ymparisto.fi/piensaimaakysely.

Nyt toteutettavalla kyselyllä arvioidaan Pien-Saimaan tilan paranemisesta aiheutuvia hyötyjä. Samalla saadaan arvokasta tietoa alueen asukkaiden ja mökkeilijöiden Pien-Saimaan virkistyskäytöstä ja järven tilaa koskevista näkemyksistä. Tietoa voidaan hyödyntää esimerkiksi paikallisia kunnostushankkeita suunniteltaessa.

Luotettavan tuloksen saamiseksi on tärkeää, että mahdollisimman moni vastaa kyselyyn. Mielipiteitä ja kokemuksia tarvitaan sekä aktiivikäyttäjiltä että Pien-Saimaasta muutoin kiinnostuneilta. Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan lisäksi 50 euron lahjakortti.

Kyselyn linkkiä saa vapaasti jakaa eteenpäin kaikille kyselyn aihepiiristä
mahdollisesti kiinnostuneille henkilöille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *