Harrasteet ja liikunta

Sisä- ja ulkoliikuntaa koulutalolla

Koulutalolla voi harrastaa kahvakuulaa Sanna Bergin ohjauksessa maanantaisin ja jumppaa torstai-iltaisin.  Tarnalan Yrityksen järjestämät sisäpeli-illat ovat perjantaisin alkaen klo 18: biljardia, pingistä, dartsia, curlingia.

La klo 10-11 Sanna Berg vetää ulkoliikuntaa, joka huonolla säällä muuttuu sisäliikunnaksi.

Koulutalosta liikuntakeskus

Uukuniemen Urheilijat vuokrasi Tarnalan koulutalolta entisen atk-luokan kuntosaliksi kesällä -20. Kuntoilemassa voi käydä, kun sopii UnU:n kanssa maksu- ja avainasiat. Tietoja saa UnU:n kotisivulta seuran sihteeriltä Kyllikki Uimoselta.

UnU järjestää myös ryhmäliikuntaa koulutalolla. Maanantai-iltaisin Sanna Berg ohjaa kahvakuulatreenejä, tiistaina Eeva Paakkinen pitää kansalaisopiston jumppaa ja lauantaisin Sanna alkaa vetää myös ulkoliikuntaa, joka sään vaatiessa vaihdetaan sisätiloihin.

Tarnalan latuja pidetään auki
Tarnalan valaistu latu kiertelee koulutalon lähimaastossa. Myös Hätämäen lenkkiä (12 km) pidetään auki kohtuudella säiden salliessa. Tänä vuonna lume puute on estänyt Hätämäen lenkin pitämisen hiihtokunnossa.

Reittikuvaus
Koulutalon lähimaastossa on valaistu latu, 2 km ja oikaistuna 1,5 km. Kahden kilometrin latu on vaativuudeltaan vaikea, koska siinä on rankkaa nousua ja reippaita alamäkiä. Puolentoista kilometrin lenkki on helpompi, mutta ensimmäinen lasku on liukkaalla kelillä kohtuullisen vaativa. Hätämäen lenkki on 12 km pitkä. Nykyisin se on helpohko, kun jyrkkiä alamäkiä on poistettu. Tarnalan Yritys pitää latuja auki. Yhteyshenkilönä toimii Kyösti Kupiainen / 050 59 69 486.

Kuposenmäen kota
Tarnalan kylän kauneimmalla paikalla, Kuposenmäellä, on kyläyhdistyksen rakentama kota. Kota on avoinna retkeilijöille ja vierailijoille, myös hiihtäjille. Kodalle on opasteet Niukkalantieltä.

Uimaranta / veneenlaskupaikka
Tarnalan kyläyhdistys hankki uimarantatontin Pien-Rautjärven rannalta. Rannassa on laituri ja veneenlaskupaikka. Sekä uimakopit ja huussi. Rannalle on opasteet Saviojantietä.

Uimarannan vihkiäisvieraita

 

Uimaranta sopii myös lapsille, lauturille pääsee pehmeää hiekkaa myöden.

Biljardia on mahdollista pelata koulutalolla. Asiaa voi kysellä kyläyhdistyksen tai Tarnalan Yrityksen väeltä.