Tapahtunutta

Veikko Kokkosesta tiennäyttäjä

Suomen Kylätoiminta ry palkitsi Veikko Kokkosen valtakunnallisella tiennäyttäjän arvonimellä kylätoimintapäivillä Raaseporissa 4.9.-11. Palkinto on tunnustus pitkäaikaisesta työstä kylän hyväksi.

Suomen Kylätoiminta ry:n huomionosoitus on harvinaista herkkua Etelä-Karjalssa, jonne aiemmin on myönnetty on vain kaksi palkintoa. Savitaipaleen Kuivasensaari sai takavuosina kunniamainninnan ja Riitta Bagge palkittiin vuonna 2007 tiennäyttäjänä leader- ja kylätoiminnan ansioistaan.

Kannustusjoukkoina Veikon palkintomatkalla kävivät Kari Härkönen, Helinä Leminen ja Irja-Liisa Teirikko.

Veikko Kokkonen ja muut tiennäyttäjät, Ritva Kämäräinen Rantasalmelta ja Pertti Lehtinen Nokialta, sekä maaseututoimijana palkittu Antero Lehikoinen Joensuusta juhlatilaisuudessa Raaseporissa.

 

Amaze Me Leader !

Tarnalan Kuposenmäki oli kansainvälisen leader-nuorten ryhmän kohteena 27.8.11. Nuoret tutustuivat maisemanmaalaukseen kyläyhdistyksen kodalla, nuoria oli ympäri Eurooppaa ja heitä oli yhteensä lähes seitsemänkymmentä.

Aurinko helli innokkaita nuoria maalaajia.

Äitienpäivä
Kyläyhdistys järjesti yhteistyössä LC-Saaren kanssa toukokuussa 2012 äitinpäiväjuhlan. Päivää juhlittiin 50-luvun hengessä. Väkeä oli runsaasti kuten alla olevasta kuvasta näkyy.

Tupa täynnä väkeä

Kyläläisten kesätapahtuma
Kyläläisten kesätapahtumaa viettiin perinteisesti heinäkuun 13 päivä 2011. Ohjelmassa oli murrerunot, sekä maakuntalaulut. Tilaisuudessa vihittiin uusi piano kylätalolla, lisäksi nautimme pöydän antimista. Kesätapahtuma järjestetään vuosittain, joka kesä. Vuoden 2012 tapahtumassa 21.7.2012 vieraili Kosken mieslaulajat, lohikeitto,yhteislaulua.

Kyläyhdistys juhli 30-vuotisuuttaan
Tarnalan Kuposenmäen kodalla vietettiin kylätoiminnan 30-vuotisjuhlaa leppoisissa ruska-ajan tunnelmissa sunnuntaina 10.10. 2010 alkaen klo 10.  Kyläyhdistys tarjosi makkarat ja nuotiokahvit. Ohjelmassa oli Annikki Silventoisen kirjoittaman lyhyt näytelmä Akat hirvijahdissa.