Yle Radio Suomi etsii kyliä kesän 2014 Kylillä – sarjaan!

Viime vuotiseen tapaan Yle Radio Suomi toteuttaa Kylillä-sarjan, jossa vieraillaan kylissä tutustumassa puolituntisen ohjelman ajan kylän ihmisiin ja arkeen ympäri Suomen.  Jaksot tulevat ulos kesällä, mutta ne tehdään jo keväällä.  Mukaan tulevat kylät ratkeavat alkuvuodesta, joten nyt on  aika ilmoittua mukaan!  Tänä kesänä sarjassa oli mukana Etelä-Karjalasta Taipalsaaren Suur-Jänkäsalon kylä. Sarjaan voit tutustua:  http://areena.yle.fi/radio/1966264

Ilmoittautuminen mukaan Suomen Kylätoiminta ry:lle, Pipsa Salolammi, puh. 045-1233 254, email  pipsa.salolammi@kylatoiminta.fi

Toimittajan ohjeet kylille:

Samalta kylältä pitää löytyä ainekset yhteen puolen tunnin mittaiseen jaksoon: 
1) ihminen työnsä ääressä – kuuntelijalle halutaan näyttää, että kaikki työt eivät ole kaupungissa 20km päässä – erilaisia tapoja elättää itsensä ja perheensä Kyläkauppaa, koulutaksia, lossikuskia, kyläseppää, nuohoojaa jne jne. Ja hauskaa tietysti, jos ammattien kirjo on sarjassa runsas. 
2) vapaa-ajan puuhaa, erilaisia innostuksen aiheita joita maaseutu mahdollistaa. Tai positiivisessa mielessä värikäs persoona, jolla on mielipiteitä ja näkemyksiä ja sana hallussa – mutta ei kyläyhdistyksen puheenjohtaja esittelemässä EU-hankkeita – vaan elämyksiä radiossa. 
3)  kylälle leimallinen asia tai tuote. Lähiruokaa, pienteollisuutta, tai henkistä kuten kesäteatteri. Viime kesänä mm. keitettiin talkkunaa, tervattiin venettä ja osallistuttiin Voice of Finlandiin