Peltoin lintutorni avattu 6.5.20

Taipalsaaren rakennustarkastaja Mikko Manninen suorittamassa rakennustarkastusta. Kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Pauli Mikkola on kuulolla.

Julk. 6.5.20 @23:25 (MM) Taipalsaaren Leväsen alueen kyläyhdistyksellä on ilo toivottaa lintu- ja luontoihmiset tervetulleiksi upouudelle Peltoin lintutornille! Lintutorni sijaitsee Pien-Saimaan Suolahden rannalla Peltoin kosteikon vieressä, Suolahdentie 231, jossa osoitteessa on muutamille autoille merkitty pysäköintitila. Parkkipaikalta on tornille kävelymatkaa enää kolmisensataa metriä. Loppuosa kävelyreitistä vie yli viljelyssä olevan pellon, joka ylitetään suoraan kävelypolkua myöten, jotta pelto ei tallaantuisi laajemmalta. Torni on mitoitettu max. kahdeksalle henkilölle. Lasten käynti tornissa tapahtuu valvovan aikuisen saattamana. Alueelle on jossain vaiheessa tulossa myös kompostoiva WC. Tulentekomahdollisuutta ei ole.

Suolahti on runsaasti suojaa ja syötävää tarjoava matalarantainen alue, jossa on monipuolinen linnusto, mm. kaulushaikara, ruskeasuohaukka, kalasääksi, kuovi, joutsen, sorsalintuja, hanhia, lokeista ym. puhumattakaan, onpa loppusyksyltä 2019 havainto myös jalohaikarasta.

Yhdistys lämpimästi kiittää paikallisia suopeita maanomistajia sekä tornin rakentamismahdollisuudesta että pellon ylittävän polun käytöstä sekä kosteikkoasiamies Antti Happosta, Taipalsaaren kuntaa ja vapaaehtoisia. Rakentamista johti kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Pauli Mikkola. Vapaaehtoisia osallistui yhteensä kuusi yhdistyksen jäsentä.

Peltoin kosteikon kaivinkoneella kirjoitettu nimi muuten näkyy GoogleMapsin satelliittinäkymässä.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.