Harrastukset

Latu Simolan urheilukentältä Rikkilään avattu – hiihtämään pääsee, vaikkei olekaan ihan priimakunnossa! 8.2.2016

Simolan ja lähikylien alueelta löytyy kuntoliikuntaan, ulkoiluun ja urheiluun hyvät mahdollisuudet !

Uimaranta   Ruokosen järven rannalla.
Kesällä 2015 oli lapsille uimakoulu joka olisi tarkoitus järjestää myös tulevana kesänä. Laiturin kunnostusta on suunniteltu.

Kylätoimikunta on kunnostanut uimarantaa kesällä 2013 talkoilla ja kaupunki on tukenut talkoita tarvikkeiden muodossa. Talkoita on ollut monena viikonloppuna ja miehet ovat olleet kovasti ahkeria. Laituri laitettu kuntoon ja rantaa raivattu sekä siistitty. Talkoot jatkuvat vielä kesän aikana.

Urheilukenttä Monolan kylässä talkootyönä tehty ja nyt kaupungin ylläpitämänä yleisurheilu-ja kylätapahtumien kokoontumispaikkana.

Latuverkosto kylien alueella kattaa kilometreittäin hoidettuja latuja, jotka ovat yhteydessä muiden kylien latuverkostoihin. Lappeen Riento urakoi latujen kunnossapidon.

Jääkiekkokaukalo Simolan koulun yhteydessä antaa mahdollisuudet koululiikuntaan  ja muina aikoina kyläläisten luisteluharrastukselle. Kaupungin ylläpitämän jääkiekkokaukalon vieressä on pukukopit. Simolan koulun vanhempaintoimikunta hoitaa kaukalon kunnossapitoa.

Pururata Simolan koulun läheisyydessä tarjoaa haastavan kuntolenkin ympäri vuoden ja myös valaistuna.

Retkeilyreitti Suur-Pyhäkala järvestä alkava yli 18 kilometrin mittainen joenuoma on melojien käytettävissä Suomen rajalle saakka. Kanootteja vuokraa Myötävirtaan yhdistys. Reitin varrella on 4 laavua, lintutorneja ja patikkapolkuja.

Lappeenpuiston sali Monolantie 103 :ssa kokoaa liikunnan harrastajat jumppaamaan, pelaamaan ,urheilemaan ja myös tanssimaan orkesterin tahdissa.