Martat

Martat toimivat asuinalueensa yhdistyksissä ja vaikuttavat itse toimintaansa.Etelä-Karjalan Martoissa toimii myös yhdistykset

  • Simolan Martat
  • Suomalaisen Martat

Yhdistykset suunnittelevat oman ohjelmansa jäsenten toiveiden mukaan.
Toiminnassa otetaan  huomioon järjestön perustarkoituksen ja vuoden teemat. Vuoden 2011–2013 teemana on Hidastamalla hyvinvointiin.

Simolan Martat:
Hallitus:
Arja Väänänen puheenjohtaja
Helena Suuntala varapuheenjohtaja
Sirpa Lähteenmäki Sihteeri
Anu Kaipia
Raija Saalasti

Simolan Marttojen alaisuudessa toimii:

Kässätreffit toimintaryhmä
Ryhmän vetäjinä toimivat Arja Väänänen ja Raili Saalasti

Ryhmä kokoontuu Martta Piirissä

Rahaston hoitajana toimii Anja Haikala

Simolan Martoilla on kaunis kahvi – ja ruoka-astiasto , jota vuokrataan kodin juhliin. Kahviastiasto kestää tiskikoneen samoin juomalasit. Lautaset eivät kestä tiskikonetta.  Kahvinkeittimiä on kaksi. Ravintolamallinen kahdella lasikannulla oleva pienempi keitin sekä iso 60 hengen keitin, joka on todella hyvä keitin. Ison keittimen vuokra on 20 €/tilaisuus. Tapaamisia on yleensä joka toinen viikko keskiviikkoisin tai torstaisin.

Useimmiten tapaamme jonkun Martan kotona ja iltaan on  teema, esimerkiksi esittelijä tai jokin kädentaito.

Simolan Marttojen alaisuudessa toimi Kässä toimintaryhmä. Ryhmä kokoontuu kädentaitojen merkeissä kerran kuukaudessa yleensä Piirissä, mutta kokoontuminen voidaan järjestää muuallakin tilanteen niin vaatiessa.

Martat kiittävät kaikkia romunkeräykseen
osallistuneita.

Heinäkuussa 2013 vietämme Ruokosen rannalla rantakala iltaa ja esitetään nuotanvetoa sekä Martat tarjoavat kahvit kiitokseksi romunkeräykseen osallistumisesta.

20.3 klo 17 vesijumppa Kosenkodilla Ylämaalla
14.3 Martat Sirpa Jääskeläisellä klo 18

13.3.2013 Kässä treffit Piirissä  klo 17 aiheena:
Pääsiäinen Paperinaru kranssi neuloen puikot numero 10-15 ja koristeita huovuttaen esim. pääsiäismuna koristeita. LIsa esittelee kiinalaisia nappeja.

13.2.2013 on Simolan Marttojen vuosikokous Maritta Pullilla. Tervetuloa.

23.1.2013 oli ensimmäiset kässätreffit piirissä vetäjinä ja asian alulle panijoina toimivat Raili Saalasti ja Arja Väänänen tietenkin Simolan Martoista. Treffeillä oli noin 35-40 osanottajaa ja aiheena oli tunisialainen koukkuaminen. Piiri tarjosi kahvit ja Tuuliviiri esitteli heidän lankoja ja niiden alkuperää. Mukana oli monta kiinnostavaa lankaa kuten nokkosista tehty lanka. Seuraava tapaaminen on 14.2 klo 17 eli ystävänpäivänä mikä sen parempi päivä käsityön ystäville.

17.11.2012 Raili Saalastilla ja Arja Väänäsellä oli Martta-puku kautta aikojen näyttely Marttojen syyskokouksessa Lemillä. Näyttely sai kovasti kiitosta monipuolisuudestaan ja etenkin vanhojen naisellisten pukujen osalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1.11.2012 klo 17:30 meillä kranssinteko ilta Lappeenpuistossa ohjaana Merja Nurkka. Kranssiin tarvitaan puoli muovikassillista havuja tai puolukanvarpuja tai mustikanvarpuja sekä koristeeksi vaikka jättimaksaruohoa.
2012 Joulun alla teemme joulu koristeita. Käymme erilaisissa esityksissä yhdessä ja vietämme muutoinkin mukavaa yhdessä oloa.

Tervetuloa mukaan  kaikki niin kranssintekoon kuin Martoihin.

Kuva on vuoden 2011 joulu retkeltä, jonka teimme Kenkäveroon Mikkeliin.
Matka oli antoisa ja saimme sieltä joulu mieltä.

Kansalaisjärjestönä Martat edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta.