Kesäteatteria Välijoen Männistössä

Ensimmäistä kertaa nähdään kesäteatteria Välijoella! Välijoen nuorisoseura Riennon teatteriryhmä esittää nätelmän Vetelys Männistön ulkoilmateatterissa. Näytelmän ohjaa Jouni Henttu ja rooleissa nähdään Tero Hjerppe, Lilja Lind, Tomi Tauti, Piritta Sulantaus, Reetta Juopperi, Juhani Loukkola ja Liisa Kilpi. Väliajalla on mahdollisuus nauttia Välijoen Maaseutunaisten kahvion herkkuja.

Välijoen nuorisoseura Riento ry:n kesäteatterinäytelmä on eestiläisen kirjailijan Hugo Raudseppin ”Vetelys”, mitä pidetään yhtenä hänen parhaista näytelmistään. Hugo Raudsepp syntyi 10.7.1883 Tarton maalla. Lopetettuaan opintonsa v. 1900 hän siirtyi sanomalehtialalle pakinoitsijaksi, kunnes hän sairauden vuoksi jätti sanomalehden ja antautui näytelmäkirjailijaksi.

Tapahtumat sijoittuvat Näsnärudan talon pihapiiriin. Tilan nuori isäntä Kustav on loivaliikkeinen ja hyväntahtoinen vetelys. Talon vanha emäntä Mari yrittää saada liikettä poikaansa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Eräänä päivänä Näsnärudaan saapuu pitkamatkalaisia sukulaisia. Ristmetsan Tanel tuo tiedon Sarven Matsin testamentista, joka on osoitettu kummipojalle Kustaville. Kustavia eivät rikkaudet kiinnosta, hänen mielestään raha vain sotkee ihmisen hyvät olot.

Useimmissa kesänäytelmissä on kaksi perusteemaa: raha ja rakkaus. Niin tässäkin. Näkökulma ratkaisee, erottuuko näytelmä edukseen. Tässä näytelmässä katsantokanta on tottavie hupaisa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *